10.8.2016

Otteluraportti: FC Inter-PK-35 Vantaa

Veikkausliiga 10.8.2016
FC Inter-PK-35 Vantaa 2-2(1-0)

Maalit:


1-0 Njazi Kuqi 16. min
1-1 Aleksi Ristola 47. min
2-1 Njazi Kuqi 67. min
2-2 Lucas Kaufmann 78. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Petros Kanakoudis(Kalle Kauppi 37. min), Sebastian Mannsröm, Joni Aho, Erfan Zeneli, Lucas Garcia, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen, Faith Obilor ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Ari Nyman, Guy Gnabouyou, Albion Ademi, Solomon Duah ja Arttu Hoskonen.

Interin ja PK-35 Vantaan ottelu keskiviikkona tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita koko rahan edestä. Interin kannalta oli tietysti harmi, ettei käteen jäänyt kuin 2-2(1-0) tasapelin myötä saatu piste.

Inter aloitti ottelun loistokuntoisella Veritas Stadionilla vahvasti. Joukkue prässäsi ylhäältä ja pakotti vantaalaiset puolustuskannalle. Ilves-ottelussa tökkinyt syöttöpeli toimi nyt hyvin ja tilanteita syntyi.

Inter pääsi vihdoin maalin makuun reilun vartin pelin jälkeen. Lucas Garcia antoi lyhyen kulman Joni Aholle, jonka keskityksestä ensimmäistä kertaa Inter-paidassa kotikentällä pelannut Njazi Kuqi puski varmasti maaliin.

Interillä oli enemmän kuin hyvät paikat tappaa pelit lopullisesti 25. minuutilla. Henri Lehtonen ja Kuqi saivat tunnustaa omissa yrityksissään PK-35:n maalivahti Daniel Kollarin etevämmäkseen.

Jobin postina avausjaksosta voidaan nostaa Petros Kanakoudisin takareisivamma, joka pakotti kreikkalaisen vaihtoon pelin 37. minuutilla.

Kokonaisuutena Inter oli ensimmäisellä jaksolla vahva ja vain Kollarin hyvät torjunnat pitivät numerot 1-0.

Jos Interin ensimmäinen jakso sujui hyvin, niin samaa ei vois sanoa toisesta. Jaksoa ei oltu ehditty pelata kuin reilu minuutti, kun PK-35 tuli ottelussa tasoihin. Aleksi Ristola sai sohittua oman läpiajonsa sylkypallon lopulta Interin maaliin.

Maalin jälkeen Interin pelaamisessa ei tapahtunut merkittävää parannusta. Vantaalaiset hallitsivat keskialuetta ja Inter tuskaili pelaamisensa kanssa.

Lopulta kun tyhjästä Inter onnistui lopulta maalinteossa. Vaihdosta kentälle tullut Guy Gnabouyou pudotti pallon päällään Henri Lehtosen keskityksen Kuqille, joka laukoi varmasti illan toisen osuman.

PK-35 tuli ottelussa kuitenkin tasoihin. Avausmaalin tehnyt Ristola pudotti pallon melko summittaisesti takaviistoon, josta Lucas Kaufmann laukoi kenenkään estelemättä tasoituksen. Tilanteessa Inter-puolustus oli aivan tuuliajolla.

Inter haki voittomaalia vimmatusti loppuun asti. Solomon Duah pääsikin lisäajalla avopaikkaan, mutta jälleen huippuottelun pelannut vantaalaisten maalivahti Daniel Kollar oli Inter-hyökkääjää etevämpi.

Enempää paikkoja ottelussa ei nähty ja pisteet jaettiin 2-2 tasatuloksella.

– Kyllä tässä päällimmäisenä tuntemuksena on pettymys. Pelasimme ensimmäisellä jaksolla hyvin ja siinä meillä oli paikat ratkaista tämä ottelu. Toinen jakso vastaavasti oli meiltä heikkoa pelaamista, murehti Interin päävalmentaja Shefki Kuqi ottelun jälkeen.

Kuqin mukaan Interin tarkoituksena oli prässätä PK-35 Vantaan pelaajilta tila ja aika pois. Ensimmäisellä jaksolla tämä onnistui.

– Halusimme prässätä heti alussa. Heillä on taitavia joukkueessa ja mikäli heille antaa tilaa pelata, on varmasti vaikeuksissa. Tästä saimme hyvän esimerkin toisella jaksolla, pohti Kuqi.

Vaikka Kuqi olikin pettynyt lopputulokseen, halusi hän kääntää jo seuraavaan otteluun.

– Meillä on jälleen peli lauantaina. Seuraavaksi käännämme katseet siihen. Tänään pelasimme paremmin kuin Tampereella lauantaina ja pyrimme jälleen parantamaan Kemissä, päätti Kuqi.