Vaihtopelaajat:

13 Aati Marttinen
9 Benjamin Källman
28 Mika Mäkitalo

Inter ei antanut kolmosessa pelaavan Pallo-Iirojen yllättää itseään Javenture Areenalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Loppua kohti vauhtiaan kiihdyttänyt Inter voitti ottelun lopulta 5-0(1-0).

Interin sankari ottelussa oli Lucas Garcia, joka paukutti hattutempun, eli kolme maalia raumalaisten verkkoon. Maalin mieheen tekivät Timo Furuholm ja Philip Njoku.

Inter hallitsi ottelua selvästi koko ajan, vaikka maaleja saatiinkin odotella. Paikkoja kotijoukkueella oli paljon, mutta maalivahti Panu Eraman torjunnat raumalaisten maalilla pitivät Iirot hengissä.

Inter teki ansaitun johtomaalin reilun puolen tunnin kohdalla. Maalista vastasi komealla kaukolaukauksella noin 25 metristä Lucas Garcia. Maali jäi avausjakson ainoaksi. Tauolle mentiin siten niukassa Inter-johdossa.

Inter jatkoi painostustaan toisella jaksolla. Avausjaksoa paremmin sujunut syöttöpeli piti pelin Iirojen päädyssä. Maalien tekeminen tuntui sen sijaan edelleen olevan vaikeaa. Maalivahti Erama ja Eetu Setäsen johtama puolustuslinja peitti yrityksiä onnella ja taidolla.

Pelin 67. Minuutilla Garcian vasuri puhui jälleen. Komea laukaus 16-alueen rajan takaa vei Interin 2-0 johtoon.

Maalipaikkoja tuhlaillut Furuholm onnistui lopulta ohittamaan Iirot-vahdin Guy Gnabouyoun upeasta tarjoilusta vartti ennen loppua.

Viisi minuuttia Furuholmin osuman jälkeen pallo oli neljännen kerran vierasjoukkueen maalissa. Tällä kertaa pallon siirsi tyhjiin maalivahdin arviointivirheen seurauksena Philip Njoku.

Kolme minuuttia ennen loppua Garcia kruunasi upean urakkansa kolmannella maalillaan. Myös tämä maali syntyi tarkalla vasemman jalan kaukolaukauksella.

Interin 5-0 voitto nosti joukkueen ykköseksi Suomen Cupin alkulohkossa. Lohkovoittoon ja sitä kautta suoraan paikkaan puolivälierissä riittää viimeisestä ottelusta tasapeli.

– Voittoon pitää olla tyytyväinen. Saimme lopulta tehtyä myös maaleja, jotka takaavat meille hyvät lähtökohdat IFK Mariehamn-otteluun, sanoi Kuqi ottelun jälkeen.

Kuqi ei ollut täysin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Varsinkin avausjakson esitys sai kritiikkiä Inter-luotsilta.

– Olimme luvattoman heikkoja ensimmäisellä jaksolla. Pelaajien liike ja syöttöpeli olivat kaukana siitä, mihin pystymme. Menimme vastustajan vauhtiin mukaan, vaikka juuri sitä meidän piti välttää, sadatteli Kuqi.

Interille riittää lohkovoittoon tasapeli lohkovaiheen viimeisestä ottelusta. Kuqin mukaan IFK-ottelusta on parempi lähteä hakemaan voittoa.

Jokaista peliä lähdetään voittamaan. Seuraava ottelu ei tuo tähän muutosta, vaikka hiukan pelivaraa meillä lähtökohtaisesti onkin, päätti Kuqi.