21.6.2017

Otteluraportti: FC Inter-KuPS

Veikkausliiga 21.6.2017
FC Inter-KuPS 1-1(0-0)

Maalit:

0-1 Joonas Nissinen 89. min
1-1 Njazi Kuqi 90. min rp.

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
3 Kosta Manev
4 Alan Henrique
6 Petros Kanakoudis
7 Ari Nyman
9 Benjamin Källman
14 Macoumba Kandji
15 Timo Furuholm (11 Albion Ademi 75. min)
18 Julien Faubert
23 Lucas Garcia (99 Njazi Kuqi 80. min)
25 Philip Njoku

Vaihdossa:

13 Aati Marttinen
16 Kalle Kauppi
17 Kevin Mombilo
22 Arttu Hoskonen
29 Henri Lehtonen

Inter ja KuPS jättivät maalit ottelun loppuun keskiviikkona Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Joonas Nissinen vei kuopiolaiset johtoon pelin 89. minuutilla. Vajaa minuuttia myöhemmin Njazi Kuqi kuittasi pilkulta pelin loppulukemat 1-1(0-0).

Ottelun ensimmäisellä jaksolla ei maalipaikoilla herkuteltu. Peli oli tosin vauhdikasta, mutta molempien joukkueiden puolustuslinjat olivat tiiviit, minkä seurauksena maalivahdit selvisivät helpolla.

Lähimpänä maalia ensimmäisellä jaksolla oli Inter, kun Julien Faubertin kierteinen vapaapotku pelin 25. minuutilla meni tolpan kautta ohi KuPS-maalin.

Toisen jakson alussa Interin Lucas Garcian kierteinen pallo näytti jo menevän yläkulmaan, mutta KuPS-vahti Otso Virtanen sai venytettyä tilanteen kulmaksi.

Toisella jaksolla peli oli kaiken kaikkiaan avonaisempaa, minkä ansiosta paikkoja nähtiin. Macoumba Kandji pääsi mielipaikalleen 63. minuutilla, mutta kierteinen laukaus painui takakulman ohi.

Myös KuPS pääsi yrittämään maalia toisella jaksolla. Ilmari Niskanen laukoi pallon tolppaan reilu minuutti Kandjin paikan jälkeen.

Ottelun loppuhetket aiheuttivat jälleen paljon puhetta. Njazi Kuqi puski pallon maalin kulmapotkusta 83. minuutilla. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, koska erotuomari näki tilanteessa rikkeen.

Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla sitten tapahtui. KuPS meni johtoon Joonas Nissisen tarkalla laukauksella. Tilanne sai alkunsa vapaapotkusta, jonka Inter-puolustus purki huonosti.

Minuutti tästä, niin Inter sai rangaistuspotkun, kun Kandji laukoi pallon kohti maalia. KuPS-puolustus torjui tilanteen kädellään, joten tilanne ei aiheuttanut jossittelua. Tuomitun pilkun laukoi komeasti yläkulmaan vaihdosta kentälle tullut Kuqi.

Kuqilla oli vielä aivan lisäajan lopussa paikka johtomaaliin, mutta siinä tilanteessa ei ollut onni ihan myötä. Näin ollen pisteet tasattiin lopulta pelitapahtumiin nähden oikeutetusti 1-1 tuloksella.

– Kyllä tulos on pettymys kuitenkin, vaikka lopun tasoitus olikin hieno asia. Kaksijakoiset fiilikset on nyt, sanoi Interin päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Keskiviikon ottelussa Kuqi oli tyytyväinen Interin puolustuspelaamiseen.

– KuPS on hyvä joukkue ja peli oli niin tiukka kuin odotinkin. Meidän puolustus onnistui hyvin. He eivät saaneet montaa laukausta meidän maalia kohti, kehui Kuqi Inter-puolustusta.

Inter-leirissä jossittelua herätti Njazi Kuqin hylätty pusku-maali.

– En oikein tiedä mitä siinä tilanteessa tapahtui. Pitää katsoa nauhalta se vielä, päätti Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat ensi viikon tiistaina IFK Mariehamnin vieraana.