18.8.2018

Otteluraportti: FC Inter-KuPS 0-1(0-1)

Veikkausliiga 18.8.2018
FC Inter-KuPS 0-1(0-1)

Maalit:

0-1 Lucas Rangel 12. min

Kokoonpano:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
4 Julian Guevara
5 Tero Mäntylä
6 Abdoulie Mansally
10 Kaan Kairinen (11 Albion Ademi 86. min)
15 Timo Furuholm
17 Mika Ojala (16 Niko Markkula 68. min)
22 Arttu Hoskonen
27 Teemu Penninkangas
28 Mika Mäkitalo (25 Mikko Kuningas 80. min)

Vaihdossa:

12 Henrik Moisander
7 Ari Nyman
21 Niilo Mäenpää
24 Joona Järvistö

Inter tappioton putki tuli päätökseen lauantaina Veritas Stadionilla, kun se hävisi KuPS:lle 0-1(0-1). Ottelun ainoa maali syntyi Lucas Rangelin laukomasta rangaistuspotkusta ottelun 12. minuutilla.

Vierasjoukkue KuPS teki maalinsa avausjakson ainoasta maalipaikastaan. Inter ei saanut purettu vaarattoman näköistä keskitystä maalin edestä, minkä seurauksena paine jäi rangaistusalueelle. Lopulta pallo vietiin pilkulle, kun Kaan Kairinen kaatoi KuPS-hyökkääjä Rangelin.

Maalivahti Jere Koponen oli rankkarissa hyvin mukana, mutta lopulta KuPS-hyökkääjän laukaus painui alakulmaan Inter-vahdin käsien kautta.Erikoisuutena voidaan mainita, että kuopiolaisille on tuomittu rangaistuspotku jokaisessa Interiä vastaan pelatussa ottelussa tällä kaudella.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, eikä sen aikana maalipaikoilla juhlittu. Interillä oli vaikeuksia saada omaa pallollista peliä toimimaan. Liian monta kertaa keskikenttä haki palloa toppareiden sylistä, eikä sen jälkeen vaihtoehtoja ylöspäinpelaamiseen enää löytynyt.

Toinen jakso oli täysin Interin. Jo 48. minuutilla Mika Ojala yritti nostoa Otso Virtasen yli. KuPS-vahti sai kuin ihmeen kaupalla torjuttua pallon. Ojala pääsi tykittämään myös 56. minuutilla, mutta tämä osui KuPS-vahtia rintaan.

Tasoitusmaali näytti varmalta 63. minuutilla. Abdoulie Mansally suti pallon kahdesta metristä kuitenkin yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Mansally tykitti volleystä kohti yläkulmaa, mutta myös tuohon KuPS-vahti sai kädet väliin.

Interin paine näytti lopulta tuottavan tasoituksen, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku kaksi minuuttia ennen loppua kuopiolaisten kaadettua vaihdosta kentälle tulleen Albion Ademin. Lopulta myöskään rankkaria ei saatu maaliin Mansallyn lauottua pallon ohi vasemmalta.

Vielä hukatun pilkun jälkeen Inter sai pallon kertaalleen KuPS:n maaliviivalle, muttei siitä yli. Näin vieraille kauden kolmas voitto Interistä avausjakson maalilla.

– Olisimme ansainneet ottelusta enemmän. Vähintään tasapelin, mutta nyt oli tyytyminen tappioon, harmitteli päävalmentaja John Allen.

Allenin mukaan joukkueen peli lähti kulkemaan toisella jaksolla.

– Toinen jakso oli meiltä hyvä. Loimme ainakin kuusi erittäin hyvää maalipaikkaa, mutta emme saaneet vaan palloa maaliin. Puolustimme jälleen hyvin, eikä KuPS:lla ollut oikein mitään tilanteita, kertasi Allen ottelun kulkua.

Allen muistutti, että toisen jakson kaltainen peli tuo varmasti lisäpisteitä jatkossa.

– Puolustus oli tänään jälleen hyvä. Mikäki saamme luotua yhtä paljon tilanteita jatkossa, niin otamme varmasti voittoja vielä, päätti Allen luottavaisesti.

Veikkausliiga jatkuu Interin osalta ensi viikon lauantaina, jolloin se saa vastaansa Veritas Stadionille RoPS:n.