13 Aati Marttinen
14 Macoumba Kandji
22 Arttu Hoskonen
29 Henri Lehtonen

FC Inter järjesti lauantaina Veritas Stadionilla pelatun Veikkausliigaottelun viimeisen 20 minuutin aikana melkoisen ilotulituksen JJK:n maalilla. Onnistuneiden vaihtojen myötä pelin itselleen kääntänyt Inter voitti ottelun lopulta 4-0(0-0).

Inter tuli otteluun päättäväisesti, mutta hyvistäkään paikoista se ei saanut palloa ohi JJK:n Teppo Marttisen. Parhaan tilanteen hukkasi Timo Furuholm, joka laukoi pallon läpiajosta päin Marttisen naamataulua.

Avausjakson 37. minuutilla Njazi Kuqi sai Furuholmilta hyvän keskityksen, mutta ei saanut ohjattua palloa vierasjoukkueen maaliin.

Vierasjoukkue oli vaarallisimmillaan vastahyökkäyksissä. Yhden päätteeksi Tommi Kari pääsi laukomaan 16-alueen sisältä, mutta Ari Nymanin liuku pelasti tilanteen.

Toisella jaksolla ensimmäisen vaarallisen tilanteen loi vierasjoukkue JJK. Toni Tahvanainen pääsi laidalta puolittain läpi. Laukaus suuntautui kuitenkin Jere Koposta päin.

Tämän jälkeen Inter toi kentälle Guy Gnabouyoun ja Lucas Garcia. Kaksikosta Garcia oli lähellä viedä Interin johtoon 57. minuutilla, mutta kova laukaus kumahti ylärimasta takaisin kentälle.

JJK oli edelleen vaarallinen pallonriistojen jälkeen. Tahvanainen pääsi jälleen laukomaan 69. minuutilla, kun Interin puolustajat eivät saaneet purettua helpon näköistä keskitystä. Kova laukaus tuli kuitenkin suoraan Koposta kohti.

Interin raivokas yritys palkittiin lopulta 73. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Furuholm liukui kulmapotkun jälkitilanteesta pallon JJK-maaliin. Tilanteen Furkalle pohjustivat Kuqi ja toppari Alan Henrique.

Peli ei ratkennut vielä Interin johtomaaliin. 82. minuutilla Koponen sai venyä parhaimpaansa, kun hän torjui Tahvanaisen laukauksen yläkulmasta. Seuranneen paluupallon putsasivat Inter-puolustajat.

Viimeisen viiden minuutin aikana Inter pani lopulta tuulemaan. Guy Gnabouyou karkasi läpiajoon, eikä siinä erehtynyt. Ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Mika Mäkitalo puski Kuqin läpiajoa seuranneen reboundin sisään.

Vielä lisäajalla Furuholm pelasi hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tulleen Niko Markkulan läpiajoon, josta varma sijoitus takakulmaan sinetöi loppulukemat 4-0.

– Olen tyytyväinen, kun vihdoin voitimme vihdoinkin kotikentällä. Edellisestä voitosta on pitkä aika, huokaili päävalmentaja Shefki Kuqi pelin päätyttyä.

Inter oli ottelussa niskan päällä, kuten monta kertaa aikaisemminkin kotikentällä, mutta ensimmäisen maalin tekeminen tuotti joukkueelle vaikeuksia. Tämän myönsi myös Kuqi.

– Se ensimmäisen maalin vaikeus nähtiin taas tänään. Oli paikkoja, mutta kun ei mene, niin pelaajat ottavat siitä paineita. Tänään vaikutti tauolla kopissa, että olisimme olleet häviöllä. Maalin myötä toisella jaksolla peli sitten vapautui, vaikka siinä JJK:lla olikin paikkoja myös, pohti Kuqi.

Vaikka Interin voitto lopulta reilu olikin, sai joukkue tehdä täyden pistepotin eteen täyden päivätyön.

– Olemme koko viikon harjoituksissa tehneet selväksi, että helpolla pisteet eivät ottelusta tule. JJK on ollut monesti avausjaksolla hyvä, mutta sitten lopussa heillä on ollut vaikeaa. Tänään peli meni vähän tämän kaavan mukaan. Olimme kärsivällisiä ja saimme lopulta tärkeän voiton, kiteytti Kuqi ottelun.

Interin ottelut jatkuvat Veikkausliigassa reilun viikon kuluttua sunnuntaina, jolloin se kohtaa vieraissa Vaasan Palloseuran.