7.9.2017

Otteluraportti: FC Inter-Ilves

Veikkausliiga 7.9.2017
FC Inter-Ilves 2-2(1-2)

Maalit:

0-1 Youness Rahimi 9. Min
1-1 Timo Furuholm 14. Min
1-2 Eero Tamminen 23. Min
2-2 Macoumba Kandji 46. Min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
3 Kosta Manev
5 Tero Mäntylä
7 Ari Nyman
8 Mika Ojala
14 Macoumba Kandji (9 Benjamin Källman 55. min)
15 Timo Furuholm
18 Julien Faubert
23 Lucas Garcia (28 Mika Mäkitalo 71. min)
25 Philip Njoku (6 Petros Kanakoudis 65. min)
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
10 Guy Gnabouyou
17 Kevin Mombilo
22 Arttu Hoskonen

Inter ja Ilves pelasivat torstaina Veritas Stadionilla vauhdikkaan Veikkausliigaottelun. Kaikkiaan neljä maalia yleisölle tarjonnut ottelu päättyi lopulta 2-2(1-2) pistejakoon.

Ilves oli ottelussa ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli. Se onnistui maalinteossa jo pelin yhdeksännellä minuutilla, kun Youness Rahimi latasi pallon 20 metristä maalin vasempaan yläkulmaan.

Inter onnistui tasoittamaan 14. minuutilla, Ilves puolustuksen sekoillessa palautuspallon kanssa. Macoumba Kandji pääsi tilanteessa yksin läpi, mutta hänen yritys oli heikko. Mika Hilanderista kimmonnut pallo päätyi lopulta Timo Furuholmille, jolla oli helppo työ tasoittaa ottelu.

Minuuttia myöhemmin Inter-päädyssä tapahtui. Henrik Moisander sai sormet juuri ja juuri Eero Tammisen keskitykseen, mikä lopulta esti maalin, kun Ilves hyökkääjä ei palloon takatolpalla kunnolla osunut.

Ilveksen Tamminen sai pallon maaliin asti 23. minuutilla, kun Ilves käytti armotta hyväksi Interin pallonmenetyksen keskellä omaa kenttäpuoliskoa. Tamminen laukoi pallon lopulta pienestä kulmasta Moisanderin käsien kautta maaliin.

Maali jäi jakson viimeiseksi ja tauolle mentiin ottelussa tupsukorvien 1-2 johdossa.

Inter tuli toiselle jaksolle vahvasti. Peliä ei oltu pelattu kuin kun 40 sekuntia, kun Kandji laukoi pallon ruuhkasta Ilves-maaliin.

Toisen jakson ensimmäisen kympin aikana tapahtui molemmissa päissä. Inter-maalilla Moisander torjui kolme varmaa maalipaikkaa, paikaten näin toisen maalin hapuiluaan.

Inter-katsomossa sen sijaan riemuittiin, kun joukkue sai rangaistuspotkun, Ilves-puolustajien pelattua palloa kädellään 52. minuutilla. Inter-leirin riemu oli kuitenkin ennenaikaista, Mika Hilanderin torjuttua hienosti Mika Ojalan rankkarin oikeasta kulmasta.

Vauhdikkaan alun jälkeen tapahtumat kentällä tasoittuivat. Kumpikin joukkue yritti vimmatusti tehdä voittomaalia, siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen pinnat jakoon pelitapahtumien perusteella oikeutetusti.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta ei ollut täysin tyytyväinen siihen, mitä kentällä näki. Varsinkin ensimmäisen jakson pelaaminen sapetti italialaista.

– Aloitimme ihan hyvin, mutta heidän maalinsa jälkeen pelaaminen ei ollut sitä, mitä halusin sen olevan. Tarkoitus oli pitää palloa, mutta nyt pidimme sitä liian kaukana vastustajan maalista. Näin Ilves sai organisoida joukkueensa ihan rauhassa ja siitä he pääsivät hyviin vastahyökkäyksiin, joista yksi tuotti maalin, harmitteli Piccareta.

Toiselle jaksolle Inter muutti pelijärjestelmää ja pääsi mukaan peliin.

– Nostimme Garcian puhtaaksi kymppipaikan pelaajaksi, koska ensimmäisellä jaksolla siellä ei ollut ketään. Se toimikin paljon paremmin, näki PIccareta.

Loppujen lopuksi Piccareta oli tyytyväinen pisteeseen, vaikka hukattu rankkari harmittikin häntä.

– Pelitapahtumiin nähden tasapeli oli varmasti oikeutettu. Heillä oli omat paikkansa, kun taas me hukkasimme rankkarin, kiteytti Piccareta.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on ohjelmassa ensi viikon tiistaina, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä IFK Mariehamnin.