1 Jere Koponen
9 Benjamin Källman
10 Guy Gnabouyou
29 Henri Lehtonen

Inter ja Ilves pelasivat lauantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa 1-1(0-0) tasapelin. Ottelun maalit syntyivät minuutin sisään aivan toisen jakson alussa.

Inter oli hiukan niskan päällä ensimmäisellä jaksolla. Joukkueen prässi toimi, mikä pakotti Ilveksen huolimattomiin pelinavauksiin.

Avausjakson maalitilanteet nähtiin Ilves-päädyssä. Timo Furuholm pääsi puolittain läpi hyvän prässin jälkeen 32. minuutilla, mutta laukaus meni vain vähän ohi yläkulman. Heti perään Macoumba Kandji haistoi taaksepäin syötön, mutta tämän pelasti vastaantulolla Mika Hilander.

Vielä 42. minuutilla Njazi Kuqi pääsi Furuholmin syötöstä laukaisupaikkaan, mutta kohti tulleen laukauksen seivasi Hilander.

Ilveksen paikat avausjaksolla peittivät uhrautuvasti Inter-puolustajat. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalilla ollut Aati Marttinen selvisi vähillä töillä.

Toisen jakson alussa tapahtui. Ilves meni johtoon pelin 47. minuutilla. Lauri Ala-Myllymäki laukoi oikeastaan kenenkään estelemättä pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

Inter ei johtomaalia jäänyt surkuttelemaan. Minuuttia myöhemmin Timo Furuholm laukoi Kuqin ja Kalle Kaupin pohjustuksen jälkeen varmasti oikeaan alakulmaan noin 20 metristä.

Interin johtomaali oli lähellä 64. minuutilla, kun Kosta Manev pudotti päädystä Kuqille. Hänen sijoituksen venyi kulmaksi Hilander.

Tämän jälkeen tilanteet kummankin joukkueen maaleilla olivat vähissä. Vaihdosta kentälle tullut Mika Ojala haki keskityksellään Furuholmia, mutta ihan ei Inter-hyökkääjä saanut puskettua palloa haluaamaansa osoitteeseen.

Loppujen lopuksi peli päättyi 1-1 tasatulokseen, mikä lopulta oli melko oikeutettu lopputulos.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqille ottelusta jäi jossiteltavaa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä. Prässi toimi ja saimme sitä kautta luotua tilanteita. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli monta hyvää paikkaa, mutta emme saaneet maalia, harmitteli Kuqi pelin jälkeen.

Tappiolle ottelussa toisen jakson alussa jääneelle Interille ensimmäisen maalin tekeminen kotiotteluissa on ollut vaikeaa.

– Ensimmäisen maalin tekeminen on ollut tällä kaudella ongelma meille. Tänäänkin meillä oli paikkamme. Vastustajan tehdessä maalin asiat mutkistuvat. Tänään saimme kuitattua Ilveksen maalin kuitenkin nopeasti, sanoi Kuqi.

Inter oli ottelussa liikkeellä lähes parhaalla miehistöllä. Kuqi jäi harmittamaan, ettei hän saanut käytettyä iskukykyistä vaihtopenkkiä haluamallaan tavalla.

– Vaihdot eivät tänään olleet sitä mitä halusin. Jouduimme vammojen takia muuttamaan suunnitelmaa. Keskikentän sijaan olisin halunnut vahvistaa puolustusta, harmitteli Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat viikon kuluttua PS Kemin vieraana.