FC Inter-Ilves 0-1(0-1)

0-1 Lauri Ala-Myllymäki 33. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Petros Kanakoudis(Guy Gnabouyou 62. min), Bajram Nebihi(Solomon Duah 77. min), Kalle Kauppi(Kosta Manev 46. min), Erfan Zeneli, Arttu Hoskonen, Lucas Garcia, Kennedy Nwanganga, Henri Lehtonen ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Ari Nyman ja Albion Ademi.

Inter joutui tunnustamaan Ilveksen niukasti 0-1(0-1) paremmakseen lauantaina tuulisella Veritas Stadionilla. Ottelun ainoan maalin teki tuulisessa säässä ensimmäisellä jaksolla vieraiden Lauri Ala-Myllymäki.

Vaikka Inter sai aloittaa ottelun mojovaan myötätuuleen, ei sitä kentällä oikein näkynyt. Ehkä aivan pelin alussa kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli, mutta varsinaisiin maalitilanteisiin hallinta ei johtanut.

Vierasjoukkue Ilves pääsi peliin paremmin kiinni, mitä pitemmälle peli eteni. Jonne Hjelm oli lähellä maalia jo 19. minuutilla, mutta Jukka Lehtovaaran unelmatorjunta piti tilanteen maalittomana.

Interin avauspuoliskon oikeastaan ainoa paikka tuli Kalle Kaupille 32. minuutilla, mutta hänen laukaus painui vapaapotkun jälkitilanteesta ohi maalin.

Minuutti Kaupin tilanteen jälkeen sai verkko Interin päädyssä. Jonne Hjelm keskitti matalan pallon maalille, josta Lauri Ala-Myllymäki ohjasi sen sisään.

Ilveksen toinen maali oli lähellä 39. minuutilla. Jukka Lehtovaaran unelmapelastus piti tilanteen kuitenkin lopulta myös tauolle asti Ilveksen yhden maalin johdossa.

Inter tuskaili pelinsä kanssa myös toisella jaksolla. Joukkueen hyökkäyspelaaminen oli liian staattista ja ennalta-arvattavaa, eikä vierasjoukkueella ollut vaikeuksia johtonsa pitämisessä.

Inter sai peliänsä kulkemaan paremmin, kun joukkueen edellisessä ottelussa hyvin esiintynyt Guy Gnabouyou tuli kentälle. Ranskalainen sai omalla panoksellaan joukkueen mukaan peliin.

Interin oikeastaan paras paikka maalintekoon tuli Gnabouyoun hankkimasta kulmasta. Egzon Belican ohjauksen torjui kuitenkin hienosti 66. minuutilla Mika Hilander.

Interin hakiessa vimmatusti tasoitusta myös Ilves pääsi vastaiskuihin. Mikael Soisalo haki nostolla lisämaalia 73. minuutilla, mutta hyvin pelannut Jukka Lehtovaara onnistui kuitenkin torjunnassaan.

Aivan pelin lopussa vaihdosta terävästi sisään tullut Solomon Duah pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta Hilander torjui jälleen. Heti perään Kennedy Nwanganga pääsi laukomaan, mutta Interin harmiksi laukaus meni tolpan kautta ohi.

– Olimme todella hiekkoja ensimmäisellä jaksolla. Emme päässeet peliin mukaan ja juoksimme Ilveksen perässä ja koko ajan ensimmäisellä jaksolla, murehti Interin päävalmentaja Shefki Kuqi.

Inter-luotsi ihmetteli mihin joukkueen vire hävisi edellisestä Lahti-pelistä.

– Siinä pelissä asiat toimivat vaan paremmin. Tekemisen taso oli hyvä koko viikon ja tänään olimme heikkoja. Etäisyydet varsinkin ensimmäisellä jaksolla olivat liian pitkiä ja Ilves pääsi kontrolloimaan peliä, vaikka pelasivatkin kovaan vastatuuleen, näki Kuqi.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat kahden viikon kuluttua. Nyt joukkueella on Kuqin mukaan aikaa keskittyä pelaamisen parantamiseen.

– Tauko tulee periaatteessa hyvään saumaan. Meillä on paljon töitä edessä, päätti Kuqi.