1 Jere Koponen
22 Arttu Hoskonen
25 Mikko Kuningas
28 Mika Mäkitalo

Interin kauden ensimmäinen Veikkausliigan kotivoitto antaa odottaa itseään. Torstaina joukkue joutui tunnustamaan Tampereen Ilveksen paremmakseen niukasti 0-1(0-1). Ottelun ainoan maalin teki Lauri Ala-Myllymäki ensimmäisen jakson lopussa.

Ottelun avauspuolikas oli aivan loppua lukuun ottamatta tarkkaa pelaamista, missä maalitilanteet olivat vähissä. Ensimmäistä maalia kohtia tullutta laukausta saatiin odottaa aina 39. minuutille asti, jolloin Ilveksen Niklas Jokelainen laukoi kohti Inter-maalia. Tuon laukauksen Henrik Moisander torjui helposti.

Ensimmäisen jakson ainoa maali syntyi 43. minuutilla. Maalista vastasi tarkalla laukauksella suoraan Felipe Aspegrenin syötöstä Lauri Ala-Myllymäki.

Maalin jälkeen Benjamin Källmanilla oli paikka tuoda Mika Ojalan tarjoilusta Inter tasoihin, mutta hänen laukauksen läheltä maalia peitti hyvin Ilves-puolustus.

Interin paras tilanne maalintekoon tuli heti toisen jakson alussa, kun vaihdosta kentälle tullut Timo Furuholm pääsi laukomaan maalin edestä. Kuin ihmeen kaupalla Mika Hilander sai kätensä laukauksen eteen.

Inter pelasi toisella jaksolla avausjaksoa rohkeammin hakien tasoitusta. Tämä jätti myös vierasjoukkueelle paikkoja tilanteen vaihtoihin. Ilveksen syöttöjen laatu viimeisellä kolmanneksella vesitti heidän kannalta kuitenkin monta tilannetta.

Ilveksen paras tilanne lisämaaliin nähtiin pelin 56. minuutilla, kun 0-1 –maalin tehnyt Ala-Myllymäki pääsi laukomaan ruuhkan takaa. Moisander venyi kuitenkin laukauksen loistavasti alkakulmasta.

Interin peli loppua kohti meni suoraviivaiseksi. Keskikenttä ylitettiin monta kertaa pitkällä syötöllä ja samalla pyrittiin luomaan sitä kautta painetta Ilves-puolustukseen.

Parhaat tilanteet tasoitukseen Interistä tulivat Mika Ojalalle ja Tatu Varmaselle. Ojalan vedon selvitti varmalla torjunnalla Hilander 63. minuutin kohdalla, kun taas Varmasen kuti nousi hyvästä paikasta taivaisiin vartti ennen loppua.

Kovasta yrityksestä huolimatta Inter ei saanut tehtyä tasoitusta, eikä sillä rehellisyyden nimissä ollut siihen ottelun lopussa edes oikein paikkojakaan. Joukkueen illan synkensi lopulta Timo Furuholmin punainen kortti, minkä hän sai kahden varoituksen seurauksena ottelun yliajalla.

– Emme ole parhaimmillamme, kun jäämme tappiolle. Pelimme tulee vaikeaksi, vaikka siihen ei olisi mitään syytä, harmitteli Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta pelin jälkeen.

Italialaisen mukaan Interin kohtalo ottelussa ei ollut reilu. Ilves rankaisi hänen mukaansa ensimmäisen jakson ainoasta tilanteestaan.

– Tulos on meille luonnollisesti pettymys. Puolustimme hyvin, eikä Ilves päässyt maalipaikkoihin. Maalin he tekivät oikeastaan ainoasta paikastaan ensimmäisellä jaksolla, näki Piccareta.

Interin alkukausi ei ole mennyt joukkueen suunnitelmien mukaan. Piccareta vaatii joukkueeltaan malttia ja luottoa omaan tekemiseen.

– Tulokset eivät ole olleet sitä, mitä olisimme halunneet. Nyt meidän pitää olla maltillisia ja luottaa siihen, mitä olemme tekemässä, päätti Piccareta.

Interin ottelut Veikkausliigassa saavat jatkoa tulevana maanantaina, jolloin joukkue kohtaa vieraissa Kuopion Palloseuran.