11 Albion Ademi
29 Henri Lehtonen
32 Elias Mastokangas
35 Floriand Idrizi

Inter ja IFK Mariehamn tasasivat vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen pisteet perjantaina Veritas Stadionilla 1-1(1-1) lukemin. Ottelun maalit merkittiin Aleksei Kangaskolkalle ja Njazi Kuqille.

Ottelun alku oli Interille synkkä. Peliä oli pelattu vain reilu minuutti, kun pallo oli Henrik Moisanderin selän takana. Maalista vastasi tarkalla laukauksella Aleksei Kangaskolkka.

IFK oli niskan päällä vielä maalin jälkeen. Interin puolustuslinja oli vaikeuksissa nopeiden maarianhaminalaisten kanssa. Luckymore Mkosana oli lähellä päästä läpi 9. Minuutilla, mutta Philip Njokun liuku pelasti tilanteen.

Inter pääsi myös vähitellen peliin mukaan. Mika Mäkitalo laukoi kovaa Njazi Kuqin syötöstä 19. minuutilla, mutta Anders Vaikla venyi tilanteen kulmaksi.

Interin onnistui lopulta tasoituksessa 24. minuutilla. Maalista vastasi joukkueen ensimmäisten otteluiden ykköstykki Kuqi. Hän laukoi pallon lopulta maalin oman paluupallon jälkeen.

Interin 1-1 maalin jälkeen maalitilanteet olivat vähissä. Pelin hallinta oli Interillä, mutta Vaikla maalilla selvisi maalilla lopulta helpolla. Tauolle mentiin lopulta siis 1-1 tasatilanteessa.

Toisen jakso oli tasainen ja kunnon tilanteita saatiin odotella tovi. Pelin 68. Minuutilla Inter sai luotua avopaikan. Timo Furuholm pelasi pallon tyhjän maalin eteen Kuqille, joka ei kuitenkaan osunut palloon.

Vartti ennen loppua vaihdosta kentälle tullut Lucas Garcia pääsi hyvään paikkaan. Tilanne ei kuitenkaan johtanut maalinedushässäkkää pidemmälle.

Vielä lisäajalla Kuqi pääsi IFK-vahti Vaiklan huolimattoman pelaamisen seurauksena yrittämään maalia, mutta laihoin tuloksin. Ottelu päättyi lopulta siis tasapeliin, joka jätti jossiteltavaa kotijoukkueelle jollakin tasolla. Toisaalta myös tasapeliin oltiin tyytyväisiä.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi ottelusta. Alussa olimme hukassa rehellisesti sanottuna. Nousimme kuitenkin hyvin mukaan ja tasoihin. Toisella jaksolla oli sitten paikkoja voittoon asti, totesi päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Inter oli joutunut vammojen takia rukkaamaan puolustustaan uuteen uskoon. Tämä näkyi alussa vaikeuksina. Ottelun loppua kohti asiat sujuivat jo paremmin.

– Kyllä meillä oli melkoinen härdelli siellä puolustuksessa alussa. Olimme kyllä käyneet asioita treenikentällä läpi, vaikka se ei kyllä siltä näyttänyt. Lopulta asiat alkoivat kuitenkin sujua ja linja pelasi jo paremmin, näki Kuqi.

Kuqi antoi kiitosta erityisesti Philip Njokulle, jolla kokemusta topparin paikalta ei liiemmälti ole.

– Philip oli erinomainen. Pelin alussa hän unohti välillä taktisia asioita, mutta ne paranivat loppua kohti, kehui Kuqi.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat reilun viikon kuluttua lauantaina 29.4. HJK:n vieraana Helsingissä.