0-1Dever Orgill 29. min
0-2Dever Orgill 52. min

Inter: Aati Marttinen, Egzon Belica, Adama Tamboura(Arttu Hoskonen 75. min), Ari Nyman, Sebastian Mannströn(Henri Lehtonen 66. min), Guy Gnabouyou(Benjamin Källman 72. min), Joni Aho, Kalle Kauppi, Solomon Duah, Kennedy Nwanganga ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Jukka Lehtovaara, Benjamin Källman, Alban Ferati, Arttu Hoskonen, Marios Nikolaou, Juho Salminen ja Henri Lehtonen.

Inter kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Veikkausliigassa maanantaina Veritas Stadionilla. IFK Mariehamn ei antanut Interille lopulta mitään mahdollisuuksia, vaan voitti ottelun Dever Orgillin kahdella maalilla 0-2(0-1).

Inter aloitti pelin pirteästi ja sai luotua muutamia varsin hyviä hyökkäyksiä onnistuneiden syöttöketjujen jälkeen. Mitään vaarallista joukkue ei kuitenkaan onnistunut näistä hyökkäyksistä luomaan.

IFK sen sijaan onnistui monta kertaa katkaisemaan kotijoukkueen pelinrakentelun, minkä jälkeen se haki paikkoja nopeille vastahyökkäyksille.

Ottelun ensimmäinen maalintekotilanne nähtiin lopulta 20. minuutilla Interin maalilla, kun puolustaja Adama Tamboura jatkoi pallon vahingossa kohti omaa maalia. Interin maalilla debytoinut Aati Marttinen oli kuitenkin hereillä ja torjui hyvin.

Seuraavasta hyökkäyksestä myös Inter sai luotua tilanteen. Kennedy Nwangangan pusku suuntautui kutenkin vähän takatolpasta ohi.

IFK Mariehamn onnistui maalinteossa 29. minuutilla. Tuolloin huimassa vireessä oleva Dever Orgill pääsi oikeastaan kenenkään estämättä kuljettamaan palloa Interin puolustuslinjan ja keskikentän välissä. Lopulta IFK-hyökkääjä laukoi pallon voimalla maalin sivuverkkoon.

Avausjakson viimeisen vartin aikana ei maalipaikkoja enää oikeastaan nähty, joten tauolle mentiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Toinen jakso oli lähellä alkaa Interin kannalta hyvin. Pelin 47. minuutilla Egzon Belica pääsi avopaikkaan, josta hän kuitenkin kuin ihmeen kaupalla onnistui sohimaan pallon ohi maalin.

Ottelu ratkesi lopulta Belican virheeseen 52. minuutilla, josta Orgill pääsi yksi läpi. Tyylikäs nosto ei jättänyt Inter-vahti Marttiselle mahdollisuuksia torjuntaan ja IFK:lle 0-2 johto ottelussa.

Orgill oli lähellä hattutemppua 62. minuutilla, mutta Marttinen torjui upeasti tuon läpiajon.

Selvästi altavastaajaksi ottelussa jäänyt Inter ei oikein missään vaiheessa päässyt enää peliin mukaan ja IFK-vahti Walter Viitalan ei tarvinnut venyä paljoakaan nollapelinsä eteen.

Interin ainoa paikka takaa-ajon aikana tuli Nwangangalle. Hänen puskunsa suuntautui kuitenkin ohi maalin. Näin IFK:lle ottelusta täysin ansaittu 0-2 vierasvoitto.

Interin kannalta tästä pelistä positiiviset asiat olivat seuran omien kasvattien maalivahti Aati Marttisen ja Arttu Hoskosen Veikkausliigadebyytit.

Aloitimme pelin ihan ok. Saimme luotua muutaman hyökkäyksen, mutta ei oikein tilanteita. Lopulta IFK pääsi tekemään helpolla tavalla ensimmäisen maalin. Puolustimme siinä aivan liian heikosti, minkä seurauksena Orgill pääsi laukomaan pallon vapaasti maaliin. Tämän jälkeen olimme takaa-ajaajina, mikä on aina vaikeaa, näki päävalmentaja Job Dragtsma ottelun kulkua.

Dragtsman mukaan takaa-ajoasema sopi IFK:lle. He pääsivät pelaamaan vahvuuksillaan.

– IFK:lla on erittäin hyvät pelaajat vastahyökkäyspelaamiseen. Kahden maalin johdossa meidän oli pakko ottaa riskejä, mikä antoi heille avaimet pelata vahvuuksilla, sanoi Dragtsma.

Tuleviin otteluihin Dragtsma pohti tekevänsä joitakin muutoksia, sillä nykyinen pelitapa ei vain tuo tulosta.

– Meidän pitää saada yhtenäisyyttä lisää. Voi olla, että myös pelitapaan teemme seuraaviin otteluihin muutoksia. Meillä on viikko aikaa käydä asioita läpi ennen seuraavaa ottelua, päätti Dragtsma.