4.8.2018

Otteluraportti: FC Inter-IFK Mariehamn 3-0(1-0)

Veikkausliiga 4.8.2018
FC Inter-IFK Mariehamn 3-0(1-0)

Maalit

1-0 Benjamin Källman 6. min
2-0 Benjamin Källman 58. min
3-0 Benjamin Källman 87. min

Kokoonpano

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
4 Julian Guevara
5 Tero Mäntylä
6 Abdoulie Mansally
9 Benjamin Källman (16 Niko Markkula 89. min)
15 Timo Furuholm
22 Arttu Hoskonen
24 Joona Järvistö (25 Mikko Kuningas 60. min)
27 Teemu Penninkangas
28 Mika Mäkitalo (7 Ari Nyman 80. min)

Vaihdossa:

12 Henrik Moisander
18 Lassi Viholainen
19 Yoonis Muse
21 Niilo Mäenpää

FC Interin voittoputki Veikkausliigassa venyi jo neljään otteluun, kun joukkue voitti lauantaina Veritas Stadionilla IFK Mariehamnin 3-0(1-0). Illan hahmo oli kolme maalia ja siitä hyvästä knallin päähänsä saanut Benjamin Källman.

Inter pääsi ottelussa heti kuskin paikalle, kun Källman vei joukkueen johtoon Mika Mäkitalon ja Timo Furuholmin pohjustuksen jälkeen kuudennella minuutilla.

Nopea maali ei lannistanut vierasjoukkue IFK Mariehamnia, sillä se laittoi Inter-puolustuksen paineeseen monta kertaa ensimmäisellä jaksolla. Lähimpänä maalia olivat vieraista Keaton Isaksson ja Aleksei Kangaskolkka, jotka molemmat laukoivat pallon ylärimaan. Myös Robin Sid pääsi nokikkain Jere Koposen kanssa, mutta myös tässä Inter-vahti veti pidemmän korren.

Benjamin Källmanin johtama show jatkui jälleen toisella jaksolla. Inter-hyökkääjä oli lähellä illan toista osumaa 55. minuutilla. Tällä kertaa laukaus meni vähän ohi maalin takatolpan.

Kolme minuuttia edellisen tilanteensa jälkeen Beni osui toistamiseen. Tällä kertaa hän jatkoi maalin edestä sisään Furuholmin keskityksen. Koko tilanteen pitkällä linjan taakse suuntautuneella syötöllä alusti Julian Guevara.

Vartti ennen loppua Mikko Kuninkaalla oli oiva tilaisuus ratkaista ottelu. Laukaus Abdoulie Mansallyn syöttöön meni kuitenkin niukasti yli.

Ottelun kolmas maali syntyi kolme ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Maalin oli kuin toisen maalin kopio. Illan sankari Källman jatkoi hienosti sisään Furuholmin keskityksen.

– Olimme vaikeuksissa ensimmäisellä jaksolla. IFK prässäsi ylhäältä, mitä emme odottaneet. Me olimme lopulta jopa onnekkaita, että pääsimme johtoasemassa tauolle. Heillä oli siinä mm. kaksi ylärimaa, kertasi Interin päävalmentaja John Allen avausjaksoa.

Jos avausjakso jätti Allenille toivomisen varaa, niin toisella jaksolla nähtiin sitä Interiä, mitä hän toivoisi näkevän kentällä enemmän.

– Toinen jakso oli meiltä parempi. Pidimme palloa enemmän ja pystyimme pitämään joukkueen paremmin tasapainossa. Saimme myös luotua tilanteita, mistä teimme lopulta kolme upeaa maalia, iloitsi Allen.

Inter-luotsi jakoi luonnollisesti kiitosta illan sankari Källmanille. Allen muistutti myös muun joukkueen onnistuneen hyvin toisella jaksolla.

– Benin ilta oli tietysti mahtava, mutta myös muu joukkue voi olla otteisiin tyytyväinen, kehui Allen.