Vaihdossa:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
25 Mikko Kuningas

FC Inter ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet lauantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigan ottelussa. Lopputulos illan taistossa oli 1-1(0-0).

Ottelun ensimmäinen jakso oli hienokseltaan Inter-hallintaa. Maalipaikat olivat kuitenkin vähissä. Interin paras tilanne tuli vartin kohdalla, kun Mika Mäkitalo pääsi laukomaan Niko Markkulan takaviistoon tulleesta keskityksestä. Ahdistetusta tilanteesta lähtenyt sijoitus suuntautui lopulta päin maalivahti Ihor Levchenkoa.

IFK:n tilanteet tulivat ottelun alun kulmapotkuista, joita Interillä oli pieniä vaikeuksia saada siivottua.

Ottelun toisen jakso oli Interiltä vahva. Jo 48. minuutilla joukkue onnistui maalinteossa. Avausmaalista vastasi etukulmaan suuntautuneella laukauksella Albion Ademi. Tilanteen pohjusti poikittaissyötöllä Mika Mäkitalo.

Interin ote pelistä jatku toisen jakson ensimmäisen vartin. Toinen maali oli enemmän kuin lähellä Joona Järvistön toimesta 58. minuutin kohdalla. IFK:n maalivahti Levchenko venyi kuitenkin tilanteessa jalallaan ilmiömäiseen torjuntaan etukulmasta.

Vähitellen peli kääntyi vierasjoukkueelle. Interin maalilla pelannut syntymäpäiväsankari Henrik Moisander torjui kuitenkin hienosti Hamed Coulibalyn yrityksen.

Inter yritti hakea peliin uutta pontta vaihtojen avulla. Tämä ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut haluttua tulosta. Joukkueen pallollinen peli ei ottanut toimiakseen, mikä johti lopulta myös IFK:n tasoitusmaaliin.

Pelin 78. minuutilla Simon Silverholt katkaisi Inter-syötön ja karkasi maalipaikkaan nopean tempokuljetuksen turvin. Kovasta vauhdista lähtenyt onnekas nosto painui lopulta maaliin takatolpan kautta.

Ottelun loppua kohti kenttätapahtumat tasoittuivat, eikä kumpikaan joukkue ollut lähellä maalintekoa. Näin pisteet lopulta jaettiin oikeutetusti 1-1 tuloksella.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme mielestäni pallonhallinnallisesti parempia. Myös toisen jakson alku oli meiltä vahva. Loppua kohti mentäessä IFK taas vei peliä, joten oikeutettu tulos lopulta, myönsi Interin päävalmentaja John Allen.

Allenin mukaan vieraat käyttivät vahvuuksiaan toisella jaksolla.

– He olivat vahvoja, kun pääsivät luomaan painetta meidän puolustukselle. Nopeat keskikenttäpelaajat ja isot hyökkääjät tuottivat meille ongelmia, näki Allen.

Inter haki vaihdoilla voimaa omaan pelaamiseensa toisella jaksolla. Tällä kertaa niillä ei ollut toivottua vaikutusta.

– Peli oli kääntymässä vieraille, kun teimme vaihdot. Tietysti aina toivot, että ne kääntäisivät pelin meille. Nyt ei kuitenkaan käynyt niin, pohti Allen.

Veikkausliigaa on Interiln osalta jäljellä kolme ottelua. Seuraavan kerran joukkue pelaa Kimissä tulevana lauantaina (6.10.).