1 Jere Koponen
18 Lassi Viholainen
22 Arttu Hoskonen
28 Mika Mäkitalo

FC Inter ja HJK tasasivat pisteet 0-0 tuloksella keskiviikkona Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigaottelussa. Tulos oli Interin ensimmäinen nollapeli tälle kaudelle.

Kolmessa edellisessä ottelussa peräti kuusi maalia päästänyt Inter lähti otteluun maltillisemmalla taktiikalla. Joukkue pyrki pitämään keskustan miehitettynä, jottei joukkueen puolustuslinja joutuisi pallonmenetystilanteissa liian suuren paineen alle.

Vastahyökkäyksiin ensimmäisellä jaksolla keskittynyt Inter sai luotua muutaman hyvän hyökkäyksen. Albion Ademi oli karata Mika Ojalan tarjoilusta läpiajoon 8. minuutilla, mutta huono ensimmäinen kosketus vei pallon HJK-vahti Markus Uusitalolle.

Vierasjoukkue HJK:n vaarallisimmat tilanteet nähtiin puolen tunnin kohdalla. Henrik Moisander oli kuitenkin maalilla mies paikallaan ja torjui hyvin Akseli Pelvaksen läpiajon ja hetkeä myöhemmin laukaisuyrityksen ruuhkasta.

Kaiken kaikkiaan avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista. HJK piti palloa enemmän, mutta Interin puolustus toimi. Taukotilanne 0-0 oli varsin oikeutettu.

Ottelun toinen jakso ei hirveästi poikennut avausjakson pelaamisesta. Vierasjoukkue HJK yritti murtaa Interin hyvin organisoitua puolustusta.

Toisen puoliajan paras maalintekotilanne tuli 55. minuutilla Filip Valencicille. Hänen volley oli kuitenkin voimaton ja samalla helppo torjuttava Moisanderille.

Interin puolustus pysyi tiiviinä läpi ottelun. HJK:lla oli muutama paikka maalintekoon, mutta Moisander selvisi lopulta helpolla ja sai pelattua kauden ensimmäisen nollapelin.

Päävalmentaja Fabrizio Piccareta oli tyytyväinen pisteeseen. Hän jakoi kiitosta joukkueelle kurinalaisen taktiikan noudattamisesta.

– Olen ylpeä joukkueestani tänään. He hyväksyivät, että emme tulleet pitämään palloa niin paljon kuin normaalisti. Puolustimme tiiviisti. Haimme tällä tavalla voittoa, mutta nyt oli tyytyminen tasapeliin, mikä tyydyttää myös, sanoi Piccareta.

Inter halusi välttää tänään ongelmat, mitä sillä oli TPS-ottelussa. Tämän takia puolustuslinja oli normaalia syvemmällä.

– HJK:lla oli nopea joukkue kentällä. Se oli yksi syy, miksi pelasimme tänään syvemmällä omalla puoliskolla kuin aiemmissa otteluissa. TPS:aa vastaan meillä oli haasteita suunnanmuutospelaamisessa, emmekä halunneet samanlaisia ongelmia tänään, valotti Piccareta.

Jos Interin taktiikka kentällä toimi, niin kiitosta sai myös pelaajien asenne.

– Olen tyytyväinen pelaajien asenteeseen kentällä. Jos he jatkavat samalla sykkeellä tulevissa otteluissa, saamme varmasti myös tulosta voittojen muodossa, päätti Piccareta.

Interin tiivis ottelutahti Veikkausliigassa jatkuu. Seuraava ottelu on luvassa jo lauantaina, kun joukkue matkustaa Esport Hongan vieraaksi.