12 Henrik Moisander
7 Ari Nyman
16 Kalle Kauppi
22 Arttu Hoskonen

Interin kauden viimeinen Veikkausliigan kotiottelu päättyi 1-3(0-3) tappioon HJK:lle. Perjantaisessa syysillassa pelattu ottelu oli samalla Henri Lehtosen viimeinen ottelu Inter-paidassa Veritas Stadionilla.

Inter oli saada ottelussa todellisen unelma-alun, kun joukkue pelasi vapaapotkukuviosta Elias Mastokankaan vetopaikkaan. Kotiyleisön harmiksi HJK-vahti Thomas Dähne peitti tilanteen.

Peli ratkesi täysin ensimmäisellä jaksolla. Kenttätapahtumia hallinnut HJK meni johtoon onnekkaasti 24. minuutilla, kun Sebastian Dahlströmin laukaus muutti Julien Faubertista suuntaa ja yllätti Interin maalilla pelanneen Aati Marttisen.

HJK:n toinen maali syntyi kulmapotkusta 35. minuutilla. Pallon junttasi voimakkaalla puskulla maaliin viime kaudella vielä Interissä pelannut toppari Faith Obilor.

Tämän kauden tuplamestari HJK kaunisteli numeroita vielä Filip Valencicin toimesta aivan ensimmäisen jakson lopulla.

Toiselle jaksolle Inter tuli taas aktiivisesti. Elias Mastokangas pelattiin jälleen vetopaikkaan 49. minuutin kohdalla. Löysä laukaus meni kuitenkin päin Dähneä.

Ottelun koskettavin hetki nähtiin tunnin kohdalla, kun Inter-legenda Lehtonen jätti kentän huikeiden aplodien saattelemana. Lehtosen komean uran pituudesta kertoo se, että Pänän tilalle tullut Lassi Viholainen ei ollut edes syntynyt, kun Lehtonen debytoi Interin edustusjoukkueessa kaudella 1998.

Inter teki lohdutusmaalin juuri varsinaisen peliajan täyttyessä Timo Furuholmin toimesta. Maalin pohjusti toista kertaa Inter-paidassa tällä kaudella pelannut Viholainen.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta antoi pelin jälkeen tunnustuksen HJK:lle.

– He näyttivät tänään, miksi ovat saavuttaneet tällä kaudella kaiken. He olivat vahvoja jokaisella osa-alueella ja näyttivät eron meihin, tunnusti Piccareta.

Piccaretan mukaan ensimmäinen jakso ottelusta, jolloin HJK teki kolme maalia, oli yhteenveto Interin kaudesta.

– Olimme ihan hyvin pelissä mukana, mutta sitten he saivat hivenen onnekkaasti ensimmäisen maalinsa. Toisen se he tekivät erikoistilanteesta, missä meillä on ollut ongelmia koko kauden. Kolmas maaleista oli sitten täysi lahja meiltä, harmitteli Piccareta.

Piccareta jakoi ottelun jälkeen kiitosta joukkueen nuoriskaartille. Esiin hän nosti kentän nuorimman pelaajan Elias Mastokankaan.

– Elias oli yksi parhaista pelaajistamme tänään. Hän näytti, mitä haluamme tulevaisuudelta tässä seurassa. Nälkäisiä ja nuoria pelaajia, jotka haluavat menestyä, totesi Piccareta.

Interillä on tällä kaudella edessä vielä yksi Veikkausliigaottelu. Viikon kuluttua lauantaina joukkue kohtaa vierasottelussa SJK:n.