9.2.2019

Otteluraportti: FC Inter-HJK 1-0(1-0)

Suomen Cup 9.2.2019
FC Inter-HJK 1-0(1-0)

Maalit:

1-0 Mikko Kuningas 3. min

Inter: Henrik Moisander, Juuso Hämäläinen, MiroTenho, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz (Lassi Viholainen 86. min), Timo Furuholm, Niko Markkula (Arttu Hoskonen 74. min), Aleksi Paananen, Hanson Boakai (Mikke Louhela 61. min), Niilo Mäenpää ja Mikko Kuningas.

Vaihdossa: Aati Marttinen, Daniel Kamy, Matias Lahti ja Jan Heinonen.

FC Inter jatkaa voittokulkuaan kauden 2019 otteluissa. Lauantaina Javenture Areenassa pelatussa Suomen Cupin alkulohkon ottelussa se voitti HJK:n 1-0(1-0). Ottelun ainoasta maalista vastasi Mikko Kuningas.

Ottelun voittomaali nähtiin jo pelin kolmannella minuutilla, kun Alvaro Muniz pelasi pallon HJK-puolustuksen selustaan, missä kilpajuoksun voitti Mikko Kuningas. Tarkka laukaus maalin takakulmaan ei jättänyt Maksim Rudakoville mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelun ensimmäinen vartti tarjosi tilanteita molemmissa päissä kenttää. HJK:n Riku Riski pääsi laukomaan hyvästä paikasta kuudennella minuutilla, mutta Henrik Moisander venyi hyvään torjuntaan. Vartin kohdalla Interin Timo Furuholm oli omassa paikassaan, mutta Niko Markkulan keskityksestä lähtenyt jatko suuntautui maalin sivuverkkoon.

Ensimmäisellä jaksolla HJK piti palloa enemmän, mutta Interin paketti omalla kenttäpuoliskolla oli tiivis, eikä Moisanderin maali ollut uhattuna montaa kertaa. Tästä kuuluu kunnia myös erinomaisesti sujuneelle boxin puolustamiselle.

Toisella jaksolla Inter sai nostettua omaa kenttäryhmitystään, mikä toi sen peliin paremmin mukaan. Jakson ensimmäinen kunnon tekopaikka tuli kuitenkin jälleen HJK:n Riskille, joka karkasi Inter-toppareiden välistä läpiajoon. Moisanderin vastaantulo 55. minuutilla pelasti kuitenkin tilanteen.

Interin 1-0 maalin tehneellä Kuninkaalla oli enemmän kuin 1000-taalan paikka tuplata Inter-johto 58. minuutilla, kun hän sai kierrettyä läpiajossaan jo HJK-vahti Rudakovin. Varmalta näyttänyt maali päätyi kuitenkin maalipotkuksi, kun Kuningas sijoitti pallon sivuverkon väärälle puolelle.

Peli muuttui loppua kohti rikkonaiseksi, kiitos varoitusten, vaihtojen ja vähän turhan useasti soineen erotuomarin pillin. Viimeisen kympin aikana HJK:n keskitykset aiheuttivat jonkin verran harmia Inter-maalille. Hyvin organisoitu puolustus selvitti nämä tilanteet ja takasi lopulta ansaitun voiton kotijoukkueelle.

Inter on pelannut nyt Suomen Cupissa kaksi ottelua, jotka se on voittanut molemmat. Seuraavassa ottelussa se kohtaa viikon kuluttua lauantaina (16.2.) FC Lahden Kupittaalla.