13 Aati Marttinen
3 Kosta Manev
4 Alan Henrique
29 Henri Lehtonen

Inter varmisti paikan lopullisesti kauden 2018 Veikkausliigassa voittamalla maanantaina Veritas Stadionilla HIFK:n 4-1(1-1). Helpolla voitto ei missään nimessä tullut, sillä voiton tuoneet kolme viimeistä maalia syntyivät pelin viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

HIFK oli lähellä maalia heti pelin toisella minuutilla. Juho Mäkelä tykitti omasta kuljetuksesta hirmukudin ristikkoon. Seuranneesta paluupallosta Aleksi Ristola sohi pallon käytännössä tyhjästä maalista ohi.

Tämän jälkeen tahtipuikkoa kentällä heilutti Inter. Joukkue painoi pelin väkisin vierasjoukkueen päätyyn. Peräjälkeen tulleet keskitykset eivät kuitenkaan löytäneet maalilta omia pelaajia.

Interin hakiessa johtomaalia keskittyi HIFK kontraamaan vastaan. Pelin 27. minuutilla Aleksi Ristola keskitti maalille, josta Inter-puolustus purki pallon Pekka Sihvolalle, joka sijoitti varmasti pallon ohi Henrik Moisanderin.

Inter ei johtomaalista masentunut, vaan iski tasoituksen seuraavasta hyökkäyksestä. Benjamin Källman pudotti pallon 16-alueen ulkopuolelle Julien Fabertille. Tarkka sijoitus takakulmaan toi Interin tasoihin.

Minuutin sisään tulleet jäivät lopulta avausjakson ainoiksi osumiksi. Tauolle mentiin näin ollen 1-1 tasatilanteessa.

Ottelun toisen jakson ensimmäisen todella vaarallisen tilanteen loi vierasjoukkue HIFK. Aleksi Ristola kuljetti röyhkeästi sisään vasemmalta laidalta. Takakulmaan suuntautuneen laukauksen torjui hyvin Moisander.

Inter tappoi pelin lopulta viimeisen kymmenen minuutin aikana. Vaihdosta kentälle tulleet Guy Gnabouyou, Mika Mäkitalo ja Timo Furuholm toivat uutta energiaa Interin pelaamiseen.

Interin 2-1 johtomaali oli onnekas, vaikkakin se oli upean kuvion tulos. Mika Ojala pelasi täydessä vauhdissa olleen Tatu Varmasen läpi laidalta. Inter-puolustajan keskityksen juoksi maaliin vierasjoukkueen Esa Terävä 83. minuutilla.

Viisi minuuttia myöhemmin maaliverkkoa heilutti Benjamin Källman, jonka vapautti läpiajoon Guy Gnabouyou.

Minuuttia myöhemmin Källmanin maalin pohjustanut Gnabouyou tykitti loppulukemat takakulmaan Timo Furuholmin syötöstä.

Voitto siis varmisti Interin paikan ensi kauden Veikkausliigassa. Tämä sai luonnollisesti Interin päävalmentaja Fabrizio Piccaretan myhäilemään tyytyväisyyttään.

– Olen erittäin iloinen voitosta, varmistihan tämä seuralle paikan myös ensi kauden Veikkausliigassa, iloitsi Piccareta.

Ottelu olisi voinut saada toisen luonteen, jos HIFK olisi onnistunut pelin alussa. Piccareta myönsi joukkueensa olleen onnekas pelin alussa.

– Olimme ehkä onnekkaita alussa, kun heillä oli heti ylärimalaukaus alussa. En yleensä usko onneen, mutta tänään meillä oli sitä, sanoi Piccareta.

Lopulta Inter jäikin ottelussa takaa-ajajaksi, kun HIFK meni Sihvolan maalilla johtoon. Inter-luotsi kehui pelaajien vastausta 0-1-maaliin.

– Täytyy antaa isoa krediittiä pelaajille. He eivät lannistuneet HIFK:n maalista, vaan nousivat nopeasti takaisin tasoihin, kiitteli Inter-luotsi ryhmäänsä.

Itse ottelu oli Piccaretan mukaan kaksijakoinen.

– Ensimmäinen jakso oli ongelmallinen. Teimme liikaa helppoja virheitä kentällä. Toisella jaksolla peli oli paremmin kontrollissa. Lopussa sitten näytimme vahvuutemme ja teimme kolme maalia, kiteytti Piccareta.

Interin seuraava Veikkausliigaottelu ja samalla kauden viimeinen kotiottelu on ohjelmassa perjantaina HJK:ta vastaan.