13 Aati Marttinen
10 Guy Gnabouyou
18 Julien Faubert
27 Saska Saveljeff

FC Inter tarjosi kannattajilleen perjantai-iltana Veritas Stadionilla näytön todellisesta osaamisestaan, kun se voitti HIFK:n täysin suvereenin esityksen jälkeen 3-0(3-0).

Kotijoukkue selätti vastustajansa lopullisesti ensimmäisellä jaksolla, minkä aikana se teki voittoon tarvittavat kolme maalia.

Maalitehtailun aloitti Benjamin Källman, joka juoksi Mika Ojalan keskityksen maaliin pelin neljännellä minuutilla. Maalista maininnan ansaitsee myös Timo Furuholm, joka sitoi syöksypuskuyrityksellään HIFK-puolustajia itseensä, tehden näin tilaa Källmanille.

Inter onnistui toisen kerran maalinteossa 20. minuutin kohdalla. Maalista vastasi upealla laukauksella 20 metristä Lucas Garcia. Tilannetta edelsi Furuholmin avopaikka, jonka HIFK-vahti Maanoja torjui.

Inter pelasi avausjaksolla todella vakuuttavasti. Joukkueen pallollinen pelaaminen oli täysin uudella planeetalla viime otteluihin verrattuna. Pelaajat luottivat osaamiseensa ja uskalsivat yrittää, pelkäämättä epäonnistumisia.

Inter löi lopullisen naulan HIFK:n arkkuun aivan ensimmäisen jakson lopulla, kun Philip Njoku puski Ojala keskityksen takatolpalta maaliin.

Kolmen maalin johdon myötä Inter nosti jalkaa kaasulta toisella jaksolla. Aivan jakson alussa HIFK:n Nosh A Lodylla oli paikka puskea kavennus vieraille, mutta Interin maalille palannut Henrik Moisander venyi tilanteen upeasti kulmaksi.

Interillä oli toisella jaksolla vielä useampikin paikka kaunistella loppulukemia, mutta Maanoja piti HIFK:n kannalta lukemat siedettävinä.

Perjantain ottelu oli Fabrizio Piccaretalle ensimmäinen joukkueen peräsimessä. Iltaliaano myhäili tyytyväisyyttään pelin jälkeen – aiheesta.

– Totta kai olen iloinen tuloksesta, mutta eniten minua lämmittää meidän esitys kentällä. Pelaajat nauttivat jälleen pelaamisesta ja heidän peli-ilo oli silmiinpistävää, iloitsi tyytyväinen Piccareta.

Torstaina vetovastuun joukkueesta ottanut Piccareta halusi joukkueen pelaavan iloista peliä. Loppujen lopuksi juuri tätä kentällä nähtiin.

– Mielestäni emme ole pystyneet pelaamaan viime aikoina sillä tasolla millä joukkueen taidot edellyttävät. Rohkaisin tänään pelaajia yrittämään epäonnistumisen uhallakin. Pelaajat pelasivatkin uskaliaasti ja ensimmäinen maali tietysti poisti paineita meidän harteilta, kommentoi Piccareta.

Piccareta kehui myös joukkueensa henkistä kapasiteettia vaikean viikon jälkeen.

– Valmistautuminen tähän peliin ei luonnollisesti ollut ihan optimaalinen. Pelaajat kuitenkin osoittivat luonnetta ja pystyivät todella hyvään esitykseen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, päätti Piccareta.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat ensi viikon torstaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan.