Veikkausliiga 12.9.2016
FC Inter-HIFK 0-0

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Bajram Nebihi, Guy Gnabouyou (Albion Ademi 76. min), Kalle Kauppi, Erfan Zeneli (Benjamin Källman 79. min), Solomon Duah (Kennedy Nwanganga 67. min), Arttu Hoskonen, Kosta Manev, Henri Lehtonen ja Njazi Kuqi.

Vaihtopelaajat: David Monsalve, Petros Kanakoudis ja Ari Nyman.

Interin ja HIFK:n maanantaina Veritas Stadionilla pelattu ottelu tarjosi yleisölle viihdettä koko rahan edestä, vaikka maaleja ei ottelussa nähtykään. Lopputulos siis lopulta tässä ns. kuuden pisteen ottelussa oli 0-0.

Interin etsikkoaika ottelussa oli heti alussa. Väkevästi peliin tullut kotijoukkue sai luotua ensimmäisen vartin aikana neljä hyvää tilannetta tehdä maali. Interin harmiksi kuitenkin niin Egzon Belica, Solomon Duah kuin Njazi Kuqi hukkasivat paikkansa.

Avausjakson loppua kohti mentäessä myös HIFK pääsi paikkoihin. Njazi Kuqi siivosi helsinkiläisten kulmapotkun maalin edestä ja Aleksi Ristolan laukauksen hyvästä paikasta torjui hyvin Jukka Lehtovaara.

Inter aloitti vielä toisen jakson vahvasti, mutta Bajram Nebihin pelin 53. minuutilla ottama punainen kortti muutti pelin luonteen täysin. Inter-leirissä protestoitiin korttia, mutta tv-kuvan perusteella tämä oli kuitenkin turhaa.

Inter taisteli kuitenkin suurella sydämellä tästä eteenpäin, eikä HIFK päässyt hätyyttelemään Lehtovaaran maalia. Parhaat paikat olivat Ristolalla ja Pekka Sihvolalla, mutta yritykset suuntautuivat ohi maalin.

Myös Interillä oli omat paikkansa. Lähimpänä maalia olivat Erfan Zeneli 68. minuutilla ja aivan ottelun lopussa Arttu Hoskonen, jonka puskun siivosi maaliviivalta Pauli Kuusijärvi.

Tasainen ottelu päättyi lopulta siis tasapeliin, mikä pelitapahtumiin nähden oli varmasti oikeutettu lopputulos. Tästä huolimatta pettymys paistoi oikeastaan kummankin joukkueen jäsenten silmiltä.

– Ei tämä peli ja sen tulos ratkaise lopulta vielä mitään, sillä otteluita on vielä paljon jäljellä. Tunnelmat ovat vähän kaksijakoiset. Periaatteessa olen tyytyväinen, mutta kyllä tulos myös harmittaa, pohti Interin päävalmentaja Shefki Kuqi pelin jälkeen.

Kuqi ei sulattanut lopulta Bajram Nebihin toisen jakson alussa saamaa punaista korttia. Joukkueen taistelu tuon jälkeen sai silti isosti kiitosta.

– Tuo tuomio meni mielestäni väärin. Joukkue reagoi siihen kuitenkin hyvin. Kaikki taistelivat ja laittoivat itsensä likoon, kiitteli Kuqi pelaajia.

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat tulevana perjantaina Veritas Stadionilla HJK:ta vastaan.