Otteluraportti: FC Inter-HIFK

12.6.2016

Veikkausliiga 12.6.2016
FC Inter-HIFK 1-0(0-0)

Maalit:

1-0 Kennedy Nwanganga 60. min

Inter: Jukka Lehtovaara, Egzon Belica, Petros Kanakoudis, Ari Nyman, Sebastian Mannström, Benjamin Källman(Juho Salminen 71. min), Joni Aho, Arttu Hoskonen, Philip Njoku(Kalle Kauppi 77. min), Kennedy Nwanganga ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Aati Marttinen, Alban Ferati, Tuomas Happonen, Elias Untamala ja Markus Blomqvist.

Interin hyvät otteet kentällä palkittiin sunnuntaina kolmella pisteellä, kun joukkue voitti HIFK:n Kennedy Nwangangan toisen jakson maalilla 1-0. Maali oli nigerialaishyökkääjän toinen tällä kaudella.

Inter oli alusta asti ottelussa hyvin mukana ja pystyi pitämään palloa ja hallitsemaan sitä kautta peliä. HIFK:n viiden pelaajan puolustuslinja oli kuitenkin tiivis, eikä sen läpäiseminen ollut helppoa.

Inter sai kyllä hyvän syöttöpelin ansiosta luotua hyviäkin hyökkäyksiä, mutta se viimein huolellisuus puuttui niistä edelleen.

Vierasjoukkue HIFK sai myös luotua muutaman vaarallisen paikan Jukka Lehtovaaralle. Interin maalivahti oli kuitenkin hereillä eikä antanut vierailijoiden yllättää itseään.

Inter sai toiselle jaksolle myötätuulen taakseen ja painoi pelin väkisin Saku Erikssonin vartioimalle HIFK:n maalille. Pelin 60. minuutilla kotijoukkue lopulta onnistui.

Maalin oli komea. Pitkän syöttökombinaation jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan Egzon Belicalle, joka keskitti kierteisen keskityksen maalille, josta Kennedy Nwanganga puski sen tarkasti maalin vasempaan alakulmaan.

Interin johtomaalin jälkeen HIFK ei saanut oikeastaan minkäänlaista takaa-ajoa käyntiin ja Interin toinen maali olikin paljon lähempänä ottelussa, kuin HIFK:n tasoitus. Interille siis ottelusta lopulta niukka, mutta sitäkin tärkeämpi 1-0 kotivoitto.

– Tämä oli hyvä ottelu meiltä. Olimme aktiivisia ja uskalsimme pelata palloa eteenpäin, vaikka HIFK puolustikin tiukasti. Löysimme tilaa heidän linjojen väleistä. Toisella jaksolla käänsimme pelin lopullisesti meillä, iloitsi Interin valmentaja Jami Wallenius pelin jälkeen.

Inter joutui jännittämään voittoa loppuun asti, sillä se ei pystynyt käyttämään hyväksi hyvän hallinnan seurauksena tulleita maalipaikkoja.

– Meillä oli saumat tappaa tämä peli, sillä pääsimme moneen hyvään hyökkäykseen vielä maalin jälkeen. Emme siinä kuitenkaan onnistuneet, mutta ei HIFK päässyt toisaalta myöskään uhkaamaan meidän maalia, näki Wallenius.

Interin pelaaminen on silmin nähden parantunut viime otteluissa. Nyt siitä tuli lopulta palkinto.

– Olen todella iloinen pelaajien puolesta. He ovat tehneet isolla sydämellä hommia ja saivat siitä voiton muodossa vihdoin myös palkinnon. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin otteluihin, päätti Wallenius.

Interin ottelut Veikkausliigassa jatkuvat viikon kuluttua sunnuntaina KuPS:n vieraana. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti legendaarisella Väinölännimen kentällä.