1 Jere Koponen
3 Kosta Manev
18 Julien Faubert
29 Henri Lehtonen

Interin Veikkausliigaottelu FC Lahtea vastaan oli häpeällinen. Kotijoukkueen esitys lopulta murskaavaan 1-6(0-4) tappioon päättyneessä ottelussa oli varsinkin oman maalin edessä naiivi. Tämän perusteella kotiyleisölle on esitettävä anteeksipyyntö. Joukkue tekee varmasti kaikkensa, ettei tämä tule toistumaan ja yleisölle voidaan tarjota kauden jäljelle olevissa otteluissa ilonaiheita.

Ottelu ratkesi käytännössä ensimmäisellä jaksolla, jonka aikana vieraat iskivät peräti neljä maalia. Maalinteon aloitti 8. minuutilla kulmasta Marko Simonovski. Sama mies oli pohjustamassa toista maalia 32. minuutilla. Maali merkittiin kuitenkin omaksi maaliksi Alan Henriquen sohittua sen epäonnekseen sisään.

Minuuttia myöhemmin Loorents Hertsi petasi paikan Simonovskille, joka sijoitti pallon varmasti n. kahdeksasta metristä ohi Moisanderin. Sama kaksikko oli asialla 43. minuutilla tehtailemalla Simonovskin toimesta avausjakson viimeisen osuman.

Vaikka lukemat avausjakson jälkeen olivatkin tylyt, ei Inter nyt sentään ihan ilman tilanteita jäänyt. Benjamin Källmanilla oli nimittäin kolme hyvää paikkaa tuoda Inter mukaan peliin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Vaikka peli käytännössä olikin avausjakson jälkeen selvä, ei Inter tullut löysäilemään toiselle jaksolle. Joukkue painoi riskillä pelin lahtelaisten päähän. Källmanilla oli avopaikka jo 47. minuutilla, mutta laukaus nousi yli.

Ansaittu kavennus syntyi 55. minuutlla lopulta Macoumba Kandjin toimesta. Tarkka sijoitus Philip Njokun syötöstä ei jättänyt Miikka Mujuselle mahdollisuuksia torjuntaan.

Interin pyristely loppui kuitenkin lopulta Hendrik Helmken upeaa vapaapotkumaalin kymmen minuuttia myöhemmin.

Ottelun loppua kohti tunteet kentällä vähän kuumenivat, minkä seurauksena erotuomari Jari Järvinen joutui kaivamaan kortti taskustaan useaan otteeseen. Interin harmiksi kortti nousi kahdesti Petros Kanakoudisille, minkä seurauksena kreikkalainen ajettiin kentältä kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ottelun loppulukemat 1-6 teki kulmapotkusta yliajalla Kalle Taimi.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta oli pelin jälkeen hämmästynyt ja pahoillaan.

– On vaikea löytää sanoja heti tällaisen ottelun jälkeen. Olemme kuitenkin anteeksipyynnön velkaa meidän kannattajille. Tulos oli hirveä, myönsi Piccareta.

Piccaretan mielestä mitään syväanalyysia ei heti pysty tekemään, mutta jotain samaa hän löysi niin ikään tappioon päättyneestä IFK Mariehamn-ottelusta.

– Lähtökohdat peliin muuttuvat, kun vastustaja rokottaa ensimmäisestä paikastaan. Niin kävi tänään ja myös edellisessä ottelussa Maarianhaminassa. Sen jälkeen pelaajien usko on koetuksella, pohti Piccareta.

Piccaretan mukaan Lahti oli maanantain ottelussa jäätävän tehokas.

– Ensimmäisellä jaksolla he onnistuivat jokaisesta paikastaan. Toisella jaksolla heidän upea vapaapotkumaali lopetti meidän pyristelyt, kiteytti Inter-luotsi.

Interin päävalmentaja katsoi vaikealla hetkellä jo tulevaan.

– Meidän pitää unohtaa tämä painajainen mahdollisimman nopeasti. Meillä on seuraava ottelu maanantaina Jyväskylässä ja nyt käännämme katseet siihen, päätti PIccareta.

Interin seuraava ottelu Veikkausliigassa on siis ensi viikon maanantaina vieraskentällä JJK:ta vastaan.