1 Jere Koponen
4 Julian Guevara
17 Mika Ojala
19 Yoonis Muse

FC Inter otti ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa sitten elokuun alun IFK Mariehamn -ottelun. Keskiviikkona Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa se voitti FC Lahden 2-0 (0-0).

Interin hahmo ottelussa oli Joona Järvistö, joka teki kotijoukkueen ensimmäisen maalin ja pohjusti myös Albion Ademin tekemän osuman.

Vaikka Inter onnistuikin ottelun lopulta voittamaan, olisi ottelu varsinkin ensimmäisellä jaksolla voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. FC Lahdella oli huonoa onnea omassa maalitilanteessaan, jossa Teemu Jäntti laukoi päin omaa pelaajaa.

Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen Inter sai pelinhallinnan itselleen toisella jaksolla. Lopulta se onnistui myös pitkästä aikaa maalinteossa, kun Joona Järvistö puski Mika Mäkitalon antaman kulmapotkun maaliin 65. minuutilla.

Pari minuuttia Inter-maalin jälkeen sai myös Lahti paikan tasoitukseen. Maalilla pitkästä aikaa pelannut Henrik Moisander torjui kuitenkin Stenion laukauksen kulmaksi maalin yläkulmasta.

Johtomaalin myötä peli kääntyi lopullisesti Interille. Varsinkin vaihdosta kentälle tulleet Niko Markkula ja Albion Ademi piristivät joukkueen peliä. Kaksikko toi kentälle varsinkin pallollista osaamista, minkä myötä peli rauhoittui.

Ademi ja Markkula olivat lähellä tuplata Inter-johdon minuutin sisään 73. minuutilla. Lahden maalivahti Oskari Forsman torjui kuitenkin kummankin yritykset.

Ademi lopetti lopulta Lahden pyristelyt viisi minuuttia ennen loppua, kun hän sai maalin eteen syötön hyvän ottelun pelanneelta Joona Järvistöltä. Oikea-aikainen liuku palloon nosti sen maaliin yli vastaan tulleen Forsmanin.

Voitto tuli Interille tarpeeseen. Edellisen kerran se juhli täyttä pistepottia 4.8. Veritas Stadionilla. Tähän väliin mahtui kaikkiaan seitsemän Veikkausliigaottelua ilman voittoa.

– Olen todella iloinen meidän voitostamme. Edellisestä voitosta ehti kulua aivan liikaa aikaa, myönsi päävalmentaja John Allen ottelun jälkeen.

Inter-luotsin mukaan ensimmäisen maalin merkitys ottelussa nousi suureksi.

– Peli oli melko tasainen, mutta meidän avausmaalimme jälkeen saimme otteen. Sen jälkeen kentällä nähtiin paljon tapahtumia ja kaiken kaikkiaan varsin viihdyttävä ottelu, näki Allen.

Inter oli rukannut kokoonpanoaan melkoisesti sitten lauantain Ilves-ottelun. Voitto-ottelun myötä tekoa voi kutsua onnistuneeksi.

– Nyt oli hyvä tilaisuus kierrättää pelaajia. Meillä on kolme peliä viikon sisään, eivätkä otteemme viime aikoina ole olleet sitä mitä haluaisin. Tämän ottelun jälkeen minulla on positiivinen ongelma: ketkä pelaavat lauantaina? Tänään kentällä olleista pelaajista moni on ansainnut paikkansa kentällä, myönsi Allen.

Yksi illan kirkkaimmista Inter-tähdistä oli Joona Järvistö, joka sai myös päävalmentaja Allenin kehut pelin jälkeen.

– Kentällä nähtiin monta onnistujia, mutta Joona oli ylitse muiden. Hän teki paljon töitä ja sai siitä myös palkinnon maalin ja syötön muodossa, kehui Allen.

Inter jatkaa otteluitaan Veikkausliigassa jo tulevana lauantaina, jolloin Veritas Stadionille saapuu vieraaksi IFK Mariehamn.