Otteluraportti: FC Inter-FC Lahti 1-2(1-1)

1-1 Jean-Christophe Coubronne 44. min
1-2 Oma maali 90+1. min

Inter: Aati Marttinen, Miro Tenho, Daan Klinkenberg, Alvaro Muniz, Filip Valencic, Niko Markkula, Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää(Lassi Viholainen 83. min), Mikko Kuningas ja Mikke Louhela(Hanson Boakai 59. min)

Vaihdossa: Henrik Moisander, Daniel Kamy, Arttu Hoskonen, Matias Lahti ja Eero Tamminen.

Inter koki kauden ensimmäisen tappion Suomen Cupissa lauantaina Kupittaalla, kun FC Lahti haki täyden pistepotin 1-2(1-1) tuloksella. Ottelun maaleista vastasivat järjestyksessä kotijoukkueen Filip Valencic ja vieraiden osumat tehnyt Jean-Christophe Coubronne. Vieraiden voittomaali merkittiin lopulta omaksi maaliksi.

Kotijoukkue Inter sai otteluun hyvän alun. Peliä oli pelattu vain reilut kuusi minuuttia, kun ensimmäistä otteluaan Inter-paidassa pelannut Filip Valencic vei läpiajonsa päätteeksi joukkueensa johtoon. Maalin alusti hyvällä syötöllä lahtelaisten selustaan Niko Markkula.

Sama kaksikko oli lähellä tuplata Inter-johdon reilun vartin pelin jälkeen, mutta tällä kertaa Valencic ei ihan yltänyt Markkulan matalaan keskitykseen.

Kaiken kaikkiaan ottelun ensimmäinen jakso oli varsin tasaista pelaamista, jossa joukkueet taistelivat keskialueen herruudesta ja sitä kautta ottelun hallinnasta.

Maalipaikkojen perusteella Inter oli avausjaksolla vahvempi. Pelin 38. minuutilla avausmaalin tekijä Valencic oli jälleen puolittaisessa läpiajossa. Tällä kertaan lahtelaisten maalilla hyvän ottelun pelannut Patrick Rakovsky venyi tilanteen kulmaksi.

Pelin 41. minuutilla vasen laitapuolustaja Daan Klinkenberg pääsi tykittämään oman kuljetuksensa päätteeksi. Myös tähän laukaukseen sai Rakovsky näppinsä väliin.

Vierasjoukkue Lahti tuli pelissä tasoihin kaksi minuuttia ennen taukoa oikeastaan ainoasta kunnon maalipaikastaan. Maalin teki Ville Salmikiven hyvästä esityöstä Jean-Christophe Coubronne. Tilanne sai alkunsa helposta pallonmenetyksestä, jonka Lahti lopulta hyödynsi.

Toinen jakso oli rehellisesti sanottuna viimeistä viittä minuuttia lukuun ottamatta Interin heiniä. Lahden Josue tosin yritti 51. minuutilla yllättää Interin maalivahti Aati Marttisen puolesta kentästä. Inter-vahdin taka-askeleet kuitenkin toimivat ja hän sai ohjattua pallon ohi maalin.

Interin vahva jakso alkoi reilun tunnin kohdalla kestäen noin 25 minuuttia. Tuon painostuksena aikana ei näyttänyt olevan kuin ajan kysymys, koska johtomaali olisi syntynyt.

Valencic tuhri omat paikkansa 65. ja 72. minuutilla, kun taas vaihdosta kentälle tulleella Hanson Boakailla oli omat tilanteensa 75. ja 85. minuutin kohdalla. Näiden lisäksi Lahden Rakovsky venyi Mikko Kuninkaan laukauksen kulmaksi reilut kymmen minuuttia ennen loppua.

Niin kuin urheilussa monesti tapahtuu, jos et käytä tilanteitaan hyväksi, niin vastustaja tekee sen. FC Lahti onnistui tekemään voittomaalin lopulta 91. minuutilla. Maalin syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, jonka päätteeksi Miro Tenho laukoi pallon Marttisen pohkeen kautta omaan maaliin, yrittäessään putsata maalille tullutta keskitystä.

Lahtelaisten voittomaali muistutti paljon lokakuun 1997 surullisen kuuluisan Suomi-Unkari-ottelun unkarilaisten tasoitusta, jonka suomalaiset sohivat koko kansakunnan harmiksi omaan maaliin.

Kaikesta huolimatta Interin peliesitys oli pykälää edellisiä otteluita parempi. Tällä kertaa se ei riittänyt pisteisiin asti.

Seuraava ottelu Interillä on ohjelmassa viikon lauantaina 23.2., jolloin joukkue matkustaa Suomen Cupissa HIFK:n vieraaksi.