21.10.2018

Otteluraportti: FC Inter-Esport Honka 0-2(0-1)

Veikkausliiga 21.10.2018
FC Inter-Esport Honka 0-2(0-1)

Maalit:

0-1 Borjas Martin 21. min
0-2 Javier Hervas 90. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
5 Tero Mäntylä
7 Ari Nyman (4 Julian Guevara 88. min)
11 Albion Ademi
15 Timo Furuholm
16 Niko Markkula (24 Joona Järvistö 75. min)
22 Arttu Hoskonen
23 Matias Lahti
25 Mikko Kuningas
27 Teemu Penninkangas
28 Mika Mäkitalo (17 Mika Ojala 81. min)

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
3 Daniel Kamy
10 Kaan Kairinen
18 Lassi Viholainen

Veikkausliigakausi 2018 saatiin Interin kotiotteluiden osalta päätökseen sunnuntaina Veritas Stadionilla. Interin komennossa sujuneen ottelun vei lopulta nimiinsä pronssimitalitaistossa jatkava Esport Honka, joka voitti ottelun kahden erikoistilannemaalin turvin 0-2(0-1).

Sunnuntai-iltapäivän ottelun pysäyttävin hetki nähtiin ottelun lopussa, kun Inter-legenda Ari Nyman jätti kentän Inter-paidassa viimeistä kertaa kotikentällä suurten aplodien saattamana. Hetki sai monelle Veritas Stadionilla olleelle Inter-kannattajalle ja myös pelaajille palan kurkkuun. Arskaa oli kentän laidalla vastaanottamassa entinen pelikaveri Magnus Bahne, joka pääsi kukittamaan sen Interin jätkän unohtumattomalla hetkellä.

Itse ottelussa Inter oli oikeastaan koko ajan kuskin paikalla. Joukkue pystyi pitämään palloa, mutta koko syksyn vaivannut tehottomuus hyökkäyskolmanneksella vaivasi jälleen joukkuetta.

Vierasjoukkue Esport Honka sen sijaan käytti Interin nukahduksen erikoistilanteessa armotta hyväksi 21. minuutilla Borjas Martinin toimesta. Maalin syntyi vähän epäselvästi tuomitun vapaapotkun jälkitilanteesta, josta Honka-pelaaja sijoitti pallon lopulta takatolpalta vapaasti maaliin.

Inter sai parhaat maalitilanteensa ensimmäisen jakson lopulla. Ensin pääsi yrittämään Arttu Hoskonen, jonka laukauksen torjui upeasti Honka-vahti Tim Murray. Lähes perään oma paikkansa oli myös Albion Ademilla, joka laukoi puolivolleysta yli maalin.

Toisella jaksolla Inter sai myötätuulen taakseen. Joukkue pystyi pitämään palloa pitkiäkin jaksoja, mutta Hongan puolustuslinjan murtaminen tuotti joukkueelle kuitenkin jatkuvasti vaikeuksia.

Vaarallisimman tilanteen Inter sai luotua 85. minuutilla, jolloin se sai monen maaliviivan kohdalla ottelua seuranneen katsojan mielestä pallon maaliin asti. Ottelun erotuomaristo oli tilanteesta kuitenkin eri mieltä ja ainoa, mitä tilanteesta seurasi, oli Inter-kapteeni Timo Furuholmille nostettu keltainen kortti.

Maalitilanteensa tehokkaasti hyväksi käyttänyt Honka tuplasi maalimääränsä lisäajalla Javier Harveksen vapaapotkumaalilla.

Vapaapotku ja sen seurauksen tuomittu Teemu Penninkankaan ulosajo sai Interin joukkueen ihmetyksen valtaan, sillä selvältä kamppailutilanteelta koko tilanne kuitenkin näytti.

Interin päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, mutta pettynyt siihen, ettei joukkueen pistesaldo ottelun jälkeen kasvanut.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten pelasimme, mutta pettynyt siihen, ettemme saaneet ottelusta pisteitä, harmitteli Allen.

Inter-luotsin mukaan harjoituskentällä kuluneella viikolla harjoitellut asiat näkyivät myös kentällä.

– Harjoittelimme koko viikon aggressiivista prässipelaamista ja onnistuimme siinä hyvin myös tänään. Tavoitteena oli estää Hongan syöttöpeli, minkä saimmekin eliminoitua, analysoi Allen.

Honka-ottelun lopputulema oli Interin osalta sama kuin montaa muuta Veikkausliigan mitalitaistossa olevaa joukkuetta vastaan.

– Olemme pelanneet tällä kaudella hyviä otteluita nyt Honkaa ja myös kahdesti KuPS:aa vastaan. Emme ole niistä otteluista saaneet pisteitä, vaan olemme hävinneet kaikki erikoistilannemaaleilla. Erot ovat näissä peleissä olleet pienet ja pienet nyanssit, kuten esimerkiksi erikoistilanteet nousevat lopulta isoon osaan näissä peleissä, pohti Allen pelin jälkeen.

Loppuun Inter-valmentaja halusi kiittää myös kahta Inter-legendaa, jotka pelasivat tänään viimeisen kerran Inter-paidassa Veritas Stadionilla.

– Haluan kiittää Ari Nymania ja Mika Mäkitaloa panoksesta tämän seuran eteen. He molemmat ovat upeita ammattilaisia ja ihmisiä, jotka ansaitsevat paikkansa korkealla tämän seuran historiassa, päätti Allen.

Interin Veikkausliigakauden päätösottelu pelataan ensi viikon lauantaina SJK:n vieraana. Voitolla sillä on vielä mahdollisuus nousta jopa kuudennelle sijalle Veikkausliigassa. Tämä edellyttäisi kuitenkin sekä VPS:n häviöitä että FC Lahden tasapeliä tai tappiota omassa päätöskierroksen ottelussa.