27.1.2017

Otteluraportti: FC Inter-EIF (SC)

Maalit:

1-0 Lucas Garcia 9. min
2-0 Benjamin Källman 28. min
3-0 Timo Furuholm 67. min
4-0 Albion Ademi 84. min
5-0 Albion Ademi 90. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
2 Niko Markkula
3 Kosta Manev
6 Petros Kanakoudis
9 Benjamin Källman (Guy Gnabouyou 67. min)
17 Kevin Mombilo
18 Julien Faubert
23 Lucas Garcia (Albion Ademi 55. min)
28 Mika Mäkitalo
29 Henri Lehtonen
99 Njazi Kuqi (Timo Furuholm 46. min)

13 Aati Marttinen
27 Juho Nurmi
32 Elias Mastokangas
34 Lassi Viholainen

Inter ei jättänyt mahdollisuuksia EIF:lle.

Inter aloitti kauden 2017 Suomen Cupin ottelut komealla 5-0(2-0) voitolla EIF:sta. Koko ottelun kenttätapahtumia dominoineen Interin maaleista ottelussa vastasivat järjestyksessä Lucas Garcia, Benjamin Källman, Timo Furuholm ja kahdesti osunut ottelun lopussa osunut Albion Ademi.

Inter oli siis Javenture Areenalla pelatun ottelun herra ja hidalgo. Joukkue siirtyi johtoon jo yhdeksännellä minuutilla Lucas Garcian toimesta. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, josta argentiinalainen puski Kosta Manevin ohjauksen maaliin.

Seuraavan kerran Inter juhli maalia 28. minuutilla. Tällä kertaa maaliverkko heilutti läpijuoksun päätteeksi Benjamin Källman. Syötön toiseen Inter-osumaan tarjoili Julien Faubert.
Ensimmäisen jakson lopulla Interillä oli monta hyvää paikkaa maalintekoon, mutta yritykset menivät ohi tai sitten tiellä oli EIF-maalivahti Santeri Aaltonen.

Ottelun toisen jakson alku mentiin tasaisemmissa merkeissä. Ihan jakson alussa vierailla oli pari hyvää paikkaa maalintekoon, mutta Henrik Moisander oli maalilla mies paikallaan.

Inter sai taas pelin uomiinsa vaihtojen myötä. Toisella jaksolla joukkueen piikissä viilettäneet Timo Furuholm, Albion Ademi ja Guy Gnabouyou toivat vauhtia joukkueen pelaamiseen.
Kolmikosta Furuholm pääsi 67. nokikkain Aaltosen kanssa. Inter-paitaan palannut hyökkääjä kiersi taidokkaasti EIF-vahdin ja vei kotijoukkueen kolmen maalin johtoon.

Ottelun lopussa Inter kaunisteli vielä numeroita. Albion Ademi laukoi itse hankkimansa rankkarin maaliin 84. minuutilla. Juuri varsinaisen peliajan lopulla Ademi karkasi vielä maalintekoon Guy Gnabouyoun syötöstä.

Inter päävalmentaja oli iloinen joukkueen voitosta, mutta myönsi että parannettavaa löytyy vielä paljon.

– Oli hyvä päästä jo pelaamaan. Voitto ja nollapeli on aina hyvä asia, mutta parannetavaa jäi vielä. Tämä oli meidän ensimmäinen ottelumme ja se näkyi, myönsi Kuqi.
Kuqin mukaan Interin voitto oli ansaittu. Viiden maalin voitto ei todellakaan jättänyt mitään jossiteltavaa mihinkään suuntaan.

– Henkka (Moisander) selvisi maalilla helpolla. Toisen jakson alussa hän joutui torjumaan oikeastaan ainoan kerran. Muuten EIF ei päässyt paikkoihin. Meillä oli sen sijaan tilanteita lisämaalienkin tekoon, näki Kuqi.