28.4.2018

Otteluraportti: Esport Honka-FC Inter 2-2(2-1)

Veikkausliiga 28.4.2018
Esport Honka-FC Inter 2-2(2-1)

Maalit:

0-1 Mika Ojala 17. min
1-1 Borjas Martin 20. min
2-1 Nemanja Obradovic 31. min
2-2 Mika Ojala 87. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
7 Ari Nyman
11 Albion Ademi
15 Timo Furuholm
17 Mika Ojala
18 Lassi Viholainen (9 Benjamin Källman 46. min)
21 Niilo Mäenpää (10 Lucas Garcia 72. min)
22 Arttu Hoskonen
25 Mikko Kuningas (8 Ivan Sesar 60. min)
27 Teemu Penninkangas
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
5 Tero Mäntylä
6 Abdoulie Mansally
28 Mika Mäkitalo

FC Inter pelasi toisen peräkkäisen tasapelin lauantaina Tapiolan Urheilupuistossa FC Hongan vieraana. Ottelu päättyi lopulta Mika Ojalan loppuhetken tasoituksen myötä 2-2(2-1) tasapeliin. Ojalan oli vastuussa myös Interin ensimmäisestä maalista.

Inter oli ottelussa jälleen vahva alussa. Mikko Kuningas oli läpiajossa jo seitsemännellä minuutilla, joutuen tunnustamaan kotijoukkueen maalivahti Tim Murrayn taitavammaksi.

Ansaitun johtomaalin Inter sai tehtyä 17. minuutilla, kun Mika Ojala puski pallon heittäytymällä maalin kattoon. Osuman pohjusti tarkalla keskityksellä Albion Ademi.

Interin johto ei kestänyt kauaa. Kotijoukkueen Borjas Martin laukoi ilmiömäisen maalin suoraan volleysta yli Henrik Moisanderin kolme minuuttia Interin johtomaalin jälkeen. Komea maali kelpaisi mukaan ihan minkä huippusarjan maalikoosteisiin.

Hongan tasoitus sai Interin pelin sekaisin. Kotijoukkue käytti armottomasti hyväksi Interin pallonmenetyksen puolen tunnin kohdalla. Avausmaalin tekijä Martin syötti Nemaja Obradovicin läpiajoon, josta isokokoinen laituri ei erehtynyt.

Inter muutti pelijärjestelmää toiselle jaksolle ja sai pelin haltuun. Joukkue ei kuitenkaan saanut luotua montaakaan vaarallista tilannetta Hongan maalille.

Hongalla sen sijaan oli hyvä sauma lisätä johtoaan 63. minuutilla, mutta Moisander maalilla torjui hyvin sekä Kasperi Liikosen läpiajon että Obradovicin puskun.

Inter sai lopulta tehtyä ottelussa tasoituksen kolme minuuttia ennen loppua. Maalista vastasi tarkalla tolpan juureen painuneella laukauksella Mika Ojala. Maali oli ansaittu, sillä hetkeä aikaisemmin pallo pyöri vaarallisesti kotijoukkueen maalin edessä.

– Teimme lopussa ansaitun tasoituksen. Joukkue näytti hienosti luonnettaan tänään ja sai siitä ansaitsemansa palkinnon. Olen todella iloinen pelaajieni puolesta, iloitsi päävalmentaja Fabrizio Piccareta pelin jälkeen.

Inter-luotsin mukaan joukkue aloitti pelin hyvin, mutta Hongan maalien jälkeen oli vaikeaa.

– Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea. Honka on vaarallinen joukkue. Aloitimme kuitenkin hyvin ja peli oli meidän kontrollissa. Hongan hienon avausmaalin jälkeen meillä oli pelissä heikompi hetki, kun taas toisella jaksolla olimme taas pelissä parempia, näki Piccareta.

Inter on päästänyt tämän kauden viidessä pelaamassaan ottelussa kahdeksan maalia. Päävalmentaja Piccareta ei ole asiasta vielä huolissaan.

– Meillä on edelleen ongelmia, kun menetämme paljon ja miten pystymme reagoimaan siihen. Toinen maaleista tuli juuri tuolla tavalla tänään. En ole kuitenkaan vielä huolissani asiasta. Olemme vasta matkan alussa ja tämä asia paranee varmasti tulevaisuudessa, totesi Piccareta.

Veikkausliigan perinteinen alkukauden tiivis ottelutahti jatkuu ensi viikolla. Torstaina on ohjelmassa ottelu Veritas Stadionilla Interin ja Ilveksen välillä.