13 Lauri Inkeroinen
18 Lassi Viholainen
19 Yoonis Muse
34 Joona Järvistö

Inter pelaa kauden 2018 Suomen Cupin finaalissa. Paikka 12.5. pelattavassa loppuottelussa varmistui EIF:sta saavutetun 0-5(0-4) voiton myötä. Vastaansa Inter saa finaalissa HJK:n.

Inter ratkaisi tiistai-iltana Tammisaaren keskuskentällä pelatun välieräottelun ensimmäisellä jaksolla, minkä aikana se latoi peräti neljä maalia.

Joukkue aloitti maalinteon 26. minuutilla. Pallon laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi maaliin kattoon Timo Furuholm. Avausosuman pohjusti keskityksellä Niilo Mäenpää.

Illan ensimmäisen maalin tehnyt Furuholm oli pohjustamassa toista Inter-osumaa seitsemän minuuttia myöhemmin. Tuolloin hän hankki rangaistuspotkun, jonka Benjamin Källman laukoi maalivahti Mehdi El Moutacimin käsien kautta maaliin.

Interin tehovartti sai jatkoa 36. minuutilla. Tällä kertaa maalin merkkautti itselleen Lucas Garcia, jonka kierteinen kulmapotku painui suoraan maalin takakulmaan.

Kotijoukkueen paras paikka maalintekoon ensimmäisellä jaksolla tuli kapteeni Johan Estlanderile. Hänen ohjaus vapaasta takatolpalta suuntautui kuitenkin ohi maalin.

Inter sen sijaan jatkoi vyöryttämistään. 41. minuutilla Furuholm oli nokikkain El Moutacimin kanssa. EIF-vahdin jalkatorjunta esti kuitenkin vielä tässä vaiheessa lisämaalien synnyn.

Kaksi minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua pallo oli jälleen EIF:n maalissa. Verkkoa heilutti etukulmalaukauksella toistamiseen osunut Källman.

Neljän maalin johto antoi Interille hyvät lähtökohdat toiselle jaksolle. Pientä löysäilyä oli jakson alussa havaittavissa. Kotijoukkueen Akseli Ollilla sai pallon kertaalleen Inter-maaliin asti, mutta osuma hylättiin lopulta paitsiona.

Inter onnistui kaunistelemaan lukemia vielä vaihdosta kentälle tulleen Albion Ademin toimesta 67. minuutilla. Maalin syötti keskikenttäpelaaja Ivan Sesar.

Ottelun loppu oli Interiltä varmistelua ja loukkaantumisten välttelyä. Myös kotijoukkueelta oli viimeinen puhti poissa, ottelun ratkettua lopulta jo ensimmäisellä jaksolla.

– Ottelun tuloksesta voisi kuvitella, että peli oli helppo meille. Näin ei kuitenkaan ole, sillä helppoja otteluita ei tällä tasolla ole, totesi päävalmentaja Fabrizio Piccareta.

Inter-luotsi korosti ennen ottelua oikean asennoitumisen merkitystä. Italialaisen mukaan joukkue vastasi huutoon hyvin.

– Lähtökohta otteluun oli, ettei EIF ole se sama joukkue, minkä kohtasimme tammikuussa. En voi kuin onnitella joukkuettani tavasta, millä he sitoutuivat tähän otteluun. He näyttivät kentällä, miksi he pelaavat Veikkausliigassa ja EIF ykkösessä, kiitteli Piccareta ryhmäänsä.

Lopuksi Piccareta jakoi kehut myös upean cup-taipaleen pelanneelle EIF:lle.

– Haluan onnitella myös heitä (EIF). Ei ole koskaan helppoa päästä välieriin asti. Olimme kuitenkin parempia ja menimme finaaliin ansaitusti, päätti PIccareta.

Suomen Cupin finaali pelataan siis 12.5. Ottelun pelipaikka arvotaan keskiviikkona Veikkausliigan Kick off-tilausuudessa, Helsingissä.