AIK-FC Inter 1-0(1-0)

1-0 Alexander Isak 26. min

FC Inter: Henrik Moisander, Egzon Belica, Ari Nyman, Sebastian Mannström, Alban Ferati(Marios Nikolaou 46. min), Joni Aho, Kalle Kauppi(Mikke Louhela 76. min), Solomon Duah, Juho Salminen(Tuomas Happonen 88. min), Philip Njoku(Markus Blomqvist 83. min) ja Faith Obilor.

Vaihtopelaajat: Jukka Lehtovaara, Juho Nurmi ja Kaarlo Parkkinen.

Huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Toivottavasti tämä kulunut sanonta pitää Interin kohdalla paikkansa, sillä joukkue hävisi lauantaina Skytteholmin Idrottsparkenilla pelatun harjoitusottelun AIK:lle niukasti 1-0(1-0).

Inter ei ollut ensimmäisellä jaksolla ihan parhaimmillaan varsinkaan hyökkäyssuuntaan pelattaessa. Kolmas peli yhdeksän päivän sisään näkyi ilmiselvästi käynnistysvaikeuksina. AIK sen sijaan tuli tyylilleen uskollisesti vauhdilla peliin ja sai painetta Interin kenttäpuoliskolle heti alusta asti.

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Interin maalilla erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Henrik Moisander pääsi näyttämään osaamistaan kahteen otteeseen, torjumalla varmasti yhden vapaapotkun ja Alexander Isakin kovan laukauksen.

Interin paras tilanne ensimmäisellä jaksolla reilun vartin pelaamisen jälkeen vapaapotkun jälkitilanteesta Joni Aholle, jonka laukauksen AIK:n suomalaistoppari Sauli Väisänen peitti kädellään. Inter-pelaajat vaativat tilanteesta rangaistupotkua, mutta erotuomari Mohammed Al-Hakim levitteli vain käsiään pelin jatkumisen merkiksi.

Ottelun lopulta ainoaksi jäänyt maalia nähtiin pelin 26. minuutilla. Tilanne oli Interin kannalta katsottuna murheellinen. Egzon Belica epäonnistui helpossa syötössä, minkä seurauksena AIK:n Stefan Ishizaki pääsi kuljettamaan suoraan kohti Interin puolustuslinjaa. Tarkka syöttö vapautti Ebenezer Oforin läpiajoon. Tämän kuitenkin Moisander Interin maalilla onnistui torjumaan, mutta Alexander Isakin laukoman sylkypallon hän ei enää ehtinyt.

Maalin jälkeen pelin tempo laski, eikä kunnon tilanteita ensimmäisellä jaksolla nähty. Tuolle mentiin siis AIK:n maalin johdossa.

Inter tuli toiselle jaksolle pirteämmin ja sai hyökkäyspelaamiseensa lisää vauhtia. Maalipaikkojen luominen oli edelleen vaikeaa. Siitä piti huolen kotijoukkueen topparikaksikko Väisänen-Jos Hooiveld.

Rehellisesti sanottuna AIK:n lisämaalit olivat toisella jaksolla lähempänä, kuin Interin tasoitusmaali. Henrik Moisander kuitenkin torjui upeasti kaksi läpiajoa ja yhden vaarallisen laukauksen.

Inter ei saanut oikein missään vaiheessa testattua AIK-maalivahti Patrik Carlgrenin osaamista. Kalle Kauppi pääsi kerran laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta tuo laukaus meni yli maaliin. Myös vaihdosta kentälle tulleen Marios Nikolaoun laukauksen Carlgren torjui helposti.

Ottelun lopussa Interin päävalmentaja Job Dragtsma juoksutti kentälle kolme A-junioria. Kansainvälistä vauhtia pääsivät haistelemaan Mikke Louhela, Markus Blomqvist ja Tuomas Happonen.

– Maali, minkä päästimme oli meiltä karkea virhe. AIK käytti tilanteen armotta hyväkseen, vaikka Moisander saisinkin torjuttua ensimmäisen yrityksen, harmitteli Dragtsma pelin päätyttyä.

Dragtsman mukaan Inter ei yltänyt ottelussa ihan parhaimpaansa. Eniten häntä lämmitti kuitenkin puolustuspelaaminen, kuten niin monta kertaa tällä kaudella.

– Puolustimme pääosin hyvin, vaikka AIK saikin luotua muutamia paikkoja, mikä Moisander kuitenkin torjui, näki Dragtsma.

Ottelun positiivisia asioita oli tuoreen Inter-kasvon Marios Nikolaoun ensiesiintyminen Inter-paidassa.

– Hienoa, että hän sai ottelun alle ennen viikon kuluttua alkavaa Veikkausliigakautta. Ihan hyvin hän pääsi peliin mukaan ja selviytyi hyvin, kommentoi Dragtsma.

Interin seuraava ottelun onkin jo sitten Veikkausliigaa. Ottelu Inter-SJK pelataan viikon kuluttua lauantaina (2.4.) Veritas Stadionilla alkaen kello 17.00.