27.1.2018

Otteluraportti: AIK-FC Inter

Harjoitusottelu 27.1.2018
AIK-FC Inter Turku 3-0(1-0)

Maalit:

1-0 Nicolás Stefanelli 22. min
2-0 Henok Goitom 59. min
3-0 Stefan Silva 80. min

Kokoonpano:

12 Henrik Moisander
3 Daniel Kamy
5 Teemu Penninkangas (25 Mikko Kuningas 41. min)
7 Ari Nyman
8 Ivan Sesar
9 Benjamin Källman (18 Lassi Viholainen 59. min)
11 Albion Ademi
15 Timo Furuholm
17 Mika Ojala
22 Arttu Hoskonen
33 Tatu Varmanen

Vaihdossa:

1 Jere Koponen
14 Joona Järvistä
19 Yoonis Muse
20 Frans Grönlund
23 Lukas Brambilla
26 Wille Öhman

Inter kärsi selvän 3-0(1-0) tappion lauantaina AIK:lle Tukholmassa pelatussa harjoitusottelussa. Inter oli ottelun alussa hyvin mukana pelissä, mutta avausmaalin myötä kotijoukkue meni ottelussa lopulta menojaan.

Lauantain ottelua Solnassa ei pelattu täysimittaisena. Kotijoukkueen loukkaantumisten takia peliajaksi oli sovittu etukäteen 2 x 40 minuuttia.

Ottelun alku oli Interiltä ennakkoluulotonta pelaamista. Johtomaali oli lähellä kymmen minuutin kohdalla, kun Albion Ademi latasi volleyn, jonka kotijoukkueen maalivahti Oscar Linnér venyi vaivoin kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta Arttu Hoskonen puski pallon ylärimaan. Oma paikkansa oli myös Benjamin Källmanilla 18. minuutilla. Hänen puskunsa Mika Ojalan keskitykseen jäi kuitenkin voimattomaksi.

Kesken Inter-hallinnan AIK meni ottelussa vastahyökkäyksestä 1-0 johtoon. Maalin teki tarkalla sijoituksella suoraan Ahmed Yasin tarkasta syötöstä argentiinalainen Nicolas Stefanelli.

Maalin myötä Interin hyvä pallollinen pelaaminen väheni ja tilalle tuli liian paljon pitkän pallon pelaamista linjan yli. Nämä tilanteet kotijoukkueen puolustus selvitti helpolla.

Ottelun toinen maali lopetti lopullisesti Interin takaa-ajon ottelussa. Maali syntyi 59. minuutilla, kun Henok Goitom pelasi itsensä seinällä läpi ja sijoitti pallon Henrik Moisanderin käsien kautta maaliin. Tilanteessa Daniel Kamylla oli sauma vielä putsata pallo viivalta, mutta AIK-pelaajan häirintä vesitti tämän yrityksen.

Aivan ottelun lopussa vaihdosta kentälle tullut Stefan Silva teki oikeastaan identtisen osuman avausmaalin kanssa. Loppulukemat pelistä siis 3-0 kotijoukkue AIK:lle.

Päävalmentaja Fabrizio Piccareta oli pettynyt tappioon, mikä oli hänen mielestään turhan suuri pelitapahtumiin nähden.

– Ottelun häviäminen on aina pettymys, mutta nyt pitää pystyä myös katsomaan tuloksen taakse. Mielestäni lukemat mairittelevat AIK:ta pelitapahtumiin nähden, näki Piccareta.

Inter-luotsi oli tyytyväinen Interin pelaamiseen varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

– Onnistuimme pelaamaan hyvin ensimmäisellä jaksolla ja luomaan heitä paremmin tilanteita, totesi Piccareta.

Ottelun toisella jaksolla Interin pelaamisen taso laski. Piccareta löysi syyn tähän nopeasti.

– Etäisyydet kasvoivat, mikä teki meidän pelaamisesta vaikeaa ja antoi vastaavasti edun AIK:lle. Hyvänä joukkueena he pystyivät käyttämään sen hyväksi, myönsi Piccareta.

Tappiosta huolimatta Piccareta piti ottelua hyvänä tapahtumana.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä ja opettavainen ottelu meille. Kun yleinen ottelukestävyytemme paranee, pystymme hyvin välttämään virheet, joita teimme tämän päivän ottelussa, päätti Piccareta.