25.10.2016

Otteluennakko: TPS-FC Inter

FC Inter ja TPS kohtaavat huomenna keskiviikkona Veikkausliigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa. Paavo Nurmen Stadionilla pelattava TPS:n isännöimä ottelu alkaa iltapäivällä kello 15.00.

Ottelun aikainen alkamisaika johtuu Paavo Nurmen Stadionilta puuttuvasta valaistuksesta, joka mahdollistaisi pelaamisen illan pimeydessä.

Veikkausliigakarsinnassa pelataan siis kaksi ottelua. Ensimmäinen on ohjelmassa huomenna ja seuraava, Interin Veritas Stadionilla isännöimä ottelu lauantaina kello 17.00.

Paikallisotteluiden hengen mukaisesti edessä on kaksi tiukkaa ottelua. Interin päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan ensimmäisessä ottelussa ei karsinnan voittajaa ratkaista.

– Tiukat kaksi peliä on edessä. Mitään tuskin ratkeaa suuntaan tai toiseen huomenna. Täytyy muistaa, että ensimmäisessä osaottelussa ei voi voittaa mitään, mutta hävitä kyllä voit. Uskon, että huomenna vähän tarkkaillaan ja lauantaina pelataan todella voitosta, pohtii Kuqi.

Interiä vastaan asettuva TPS on Kuqille suhteellisen tuttu joukkue, sillä jakavathan joukkueet saman pukukoppikäytävän ja myös harjoittelevat viereisillä kentillä.

– TPS on nuori, taitava ja juoksuvoimainen joukkue, joka on pelannut hyvän kauden, koska ovat saavuttaneet paikan karsinnassa. Kyllä meillä on tiedossa heidän vahvuudet, joten siltä kannalta katsottuna ei mitään yllättävää tuskin ole luvassa, sanoo Kuqi.

Interin Veikkausliigakausi päättyi sunnuntaina melkoiseen pettymykseen. PK-35 Vantaalle kärsitty niukka tappio jätti Interin karsijan paikalle. Kuqi myöntää, että sunnuntai oli pettymys, mutta joukkue on päässyt jo asian yli.

– Joukkueen mieli on hyvä. Vielä eilen oli havaittavissa pettyneitä ilmeiltä pukuhuoneessa, mutta tänään pelaajisto näytti nälkäiseltä ja terävältä. Se tietää hyvää huomiselle, toteaa Kuqi.

Interin lähtökohdat pelaajiston suhteen karsintaotteluihin ovat hyvät. Ainoastaan maalivahti Jukka Lehtovaara on pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa ainakin keskiviikon ottelusta.

– Meillä on kenttäpelaajista lähes kaikki pelaajat käytössä. Pystymme tuomaan varmasti tuoretta voimaa sekä huomiseen että lauantain peliin kentälle. Ainoa poissaolija on Jukka Lehtovaara, paljastaa Kuqi.

Veikkausliigakarsinnan ensimmäinen osaottelu TPS-Inter pelataan siis huomenna keskiviikkona Paavo Nurmen Stadionilla kello 15.00 alkaen.