16.9.2018

Otteluennakko: TPS-FC Inter

TPS-FC Inter
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
TPS-FC Inter 1-1
FC Inter-TPS 1-2

2014
TPS-FC Inter 1-6

Inter ja TPS kohtaavat toisensa maanantaina Veritas Stadionilla pelattavassa kauden kolmannessa Turun derbyssä. Palloseuran isännöimä ottelu alkaa kello 18.30.

Derbyhistoria Turussa on tasainen. Kumpikin joukkue on voittanut 14 ottelua ja 13 kertaa kentällä on tasattu pisteet. Maalierossa Inter on niskan päällä 57-50, oikeastaan syksyn 2014 6-1 murskavoiton turvin.

Tämän kauden paikallisotteluissa joukkueista on edellä sarjapaikasta taisteleva TPS. Kauden ensimmäisessä derbyssä TPS voitti ottelun 2-1, kun taas ennen juhannusta pisteet tasattiin 1-1 tuloksella.

Interin päävalmentaja John Allen odottaa kauden kolmatta derbyä innolla. Vaikka TPS on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla, ei tällä ole Inter-luotsin mukaan ole mitään merkitystä, kun erotuomari puhaltaa ottelun alkuvihellyksen maanantaina.

– Huominen derby on iso ottelu molemmille joukkueille. Olemme kymmenen pistettä TPS:aa edellä, mutta sillä ei ole huomenna mitään merkitystä. Ottelussa on varmasti tunnetta pelissä paikallispelien tapaan, sillä kumpikin osapuoli odottaa voittavansa ottelun, tietää Allen.

Inter-luotsin mukaan pelilliset suunnitelmat eivät välttämättä toteudu paikallisotteluissa. Tällä ei hänen mukaansa ole montaakaan kertaa vaikutusta lopputulokseen. Ilman pelisuunnitelmaa Inter ei hänen mukaansa otteluun lähde.

– Paikallispelit ovat aina oma maailmansa. Monta kertaa näissä otteluissa pelilliset suunnitelmat voivat mennä pieleen heti alusta, mutta silti voitat ottelun. Huomenna meillä on tavoitteena voitto ja kyllä meillä on suunnitelma sen saavuttamiseksi. Uskon ja toivon sen myös tuovan meille kolme pistettä, povaa Allen.

Allenin mukaan Interin lähtökohdat otteluun ovat helpommat kuin pakkovoiton edessä olevalla TPS:lla.

– Ehkä TPS on se joukkue, jolla on enemmän paineita saada kolme pistettä huomenna, koska he ovat putoamistaistelussa mukana, pohtii Allen.

Inter oli torstaina pelatussa VPS-ottelussa siipirikkoisena. Huomenna Allenilla on käytössä viime viikkoista suurempi arsenaali pelaajia.

– Jos edellisessä ottelussa meillä oli runsaasti pelaajia sivussa, niin huomenna on toisin. Sivussa ovat ainoastaan flunssainen Mika Mäkitalo ja lievästä jalkavammasta kärsivä Kaan Kairinen. Muut pelaajat ovat käytettävissä, kun lopullinen kokoonpano valitaan, päättää Allen.

Veikkausliigaottelu TPS-FC Inter pelataan siis huomenna maanantaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.