19.6.2018

Otteluennakko: TPS-FC Inter

TPS-FC Inter
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa

2018
TPS-FC Inter 2-1

2014
TPS-FC Inter 1-6
FC Inter-TPS 3-2

Kauden toinen Turun derby pelataan keskiviikkona TPS:n isännöimänä Veritas Stadionilla. Ottelu alkaa kello 18.30.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen huhtikuussa jätti Interille paljon hampaan koloon. TPS:n voittoon päättynyt ottelu on lopulta ainoa Palloseuran täyden pistepotin ottelu tämän kauden Veikkausliigassa.

Paikallisottelut ovat ilman muuta kauden kohokohtia molemmille seuroille. Huominen ottelu on 41. ottelu joukkueiden välillä. Otteluissa on menty tasatahtiin. Kumpikin joukkue on voittanut 14 ottelua ja 12 kertaa kentällä on päädytty tasatulokseen. Inter on maalieron turvin otteluissa niskan päällä 56-49 lukemin.

Interin päävalmentaja John Allen kiteyttää huomisen ottelun viiteen kirjaimeen.

– Derby. Nuo viisi kirjainta kertovat kaiken huomisesta. Paikallisottelut ovat kaikkialla samanlaisia. Erityisiä sekä pelaajille että kannattajille, sanoo Allen.

Allenin mukaan huomisen ottelun erityisyyden pystyy aistimaan joukkueen sisällä jo hyvissä ajoin ennen ottelua. Saman pukuhuonekäytävän jakavat pelaajat haluavat näyttää lopulta kuka on kuka kentällä.

– Paikallisottelut ovat ehdottomasti kauden kohokohtia. Pelaajat tuntevat toisensa kentän ulkopuolella, mutta huomenna he tekevät kaikkensa poistuakseen kentältä voittajalta. Ottelun erikoisuuden aistii pelaajien keskuudessa. Meno treenikentällä on ollut hyvää. Jokainen pelaaja haluaa varmasti olla kentällä huomenna, jatkaa Allen.

Jos ottelu TPS:aa vastaan on erityinen pelaajille, niin samaa voidaan sanoa myös päävalmentaja Allenista, joka pääsee ottamaan mittaa huomenna yhdestä parhaasta ystävästään.

– Heidän valmentaja Mika Laurikainen on yksi parhaista ystävistäni, joten myös minulle ottelu on muun joukkueen tapaan erityinen. En halua hävitä hänelle, toteaa Allen päättäväisesti.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa vammojen takia Ivan Sesar, Yoonis Muse sekä Niko Markkula, joka aikaisemmista tiedoista poiketen saatetaan nähdä vielä tositoimissa tällä kaudella.

Turun paikallisottelu TPS-Inter pelataan siis huomenna keskiviikkona Veritas Stadionilla alkaen kello 18.30.