9.7.2016

Otteluennakko: RoPS-FC Inter

Inter kohtaa huomenna sunnuntaina vieraskentällä Eurooppa Liigan karsinnoista itsensä upeasti jatkoon pelanneen Rovaniemen Palloseuran. Ottelu alkaa Rovaniemen Keskuskentällä kello 17.00.

Inter ja RoPS iskevät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Huhtikuun lopussa rovaniemeläiset hakivat täyden pistepotin Veritas Stadionilta 1-2 voitolla. Nyt on siis aika maksaa potut pottuina.

Voittaakseen Interin pitää parantaa edellisestä ottelusta, joka oli rehellisesti sanottuna kaikkea muuta kuin hyvä. Varsinkin joukkueen pallollinen pelaaminen VPS vastaan oli jotenkin haluttoman oloista.

Joukkueen valmentaja Jami Wallenius myöntää myös, että parannettavaa edellisestä ottelusta on ja paljon.

– Edellinen ottelumme ei ollut hyvä ja siitä pitää pystyä parantamaan jokaisella osa-alueelle. Varsinkin pallollinen pelaaminen oli hidasta, minkä takia emme saaneet luotua minkäänlaista painetta vastustajan maalille, sanoo Wallenius.

Inter-valmentajan mukaan mitään rakettitiedettä pelaaminen ei ole. Hyvin tehdyt perusasiat höystettynä pelirohkeudella vievät jo pitkälle.

– Perusasioiden tekeminen hyvin ja huolellisesti vie jo pitkällä. Tämän lisäksi pitää löytyä uskallusta pelata. Peruuttelemalla ja passiivisella pelaamisella asiat muuttuvat vaikeiksi, korostaa Wallenius.

Inter on ollut pelaamisen suhteen vaisu myös tuloksellisesti. Walleniuksen mukaan joukkue urakoi päivittäin harjoituskentällä saadakseen kurssin kääntymään jälleen parempaan suuntaan.

– Teemme joukkueena hartiavoimin töitä päivittäin, jotta saamme kurssin käännettyä takaisin parempaan suuntaan, korostaa Wallenius.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomenna sunnuntaina loukkaantuneet Oskari Qvick, Jukka Lehtovaara, Adama Tamboura ja Pape Sow. Pelikieltojaan sovittavat vastaavasti Kalle Kauppi ja Ari Nyman.

Veikkausliigan ottelu RoPS-Inter pelataan siis huomenna sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä alkaen kello 17.00.