Otteluennakko: PS Kemi-FC Inter

12.8.2016

FC Inter matkustaa huomenna lauantaina PS Kemin vieraaksi. Sauvosaaren kentällä pelattava Veikkausliigaottelu alkaa kello 16.00.

Inter ei ole vieraillut Kemissä vuosiin. Edellinen vierailu Sauvosaaressa on vuodelta 1998, jolloin joukkue varmisti nousun Veikkausliigaan KPT-85:tta vastaan taistellun voiton turvin. Muistot Kemistä ovat siis hyvät.

Menneillä ei kuitenkaan ole nyt mitään merkitystä, kun Inter ja PS Kemi iskevät yhteen. Kumpikin joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä sarjapaikan sälyttämistä varten. Tätä ottelua Interillä ei ole missään nimessä varaa hävitä.

Inter sai edellisessä ottelussa maalihanat auki, mutta se ei riittänyt täyteen pistepottiin. Ottelu PK-35 Vantaata vastaan oli kuitenkin lupauksia herättävä. Tämän myöntää myös päävalmentaja Shefki Kuqi.

– PK-35 -ottelun ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä. Saimme prässin toimimaan ja pakotimme heidät puolustuskannalle. Tuo pelaaminen pitää nyt saada siirrettyä huomiseen PS Kemi -otteluun, korostaa Kuqi.

Kuqin mukaan jo maalihanojen aukeaminen pitkän kuivan kauden jälkeen saa joukkueen itseluottamusta nostettua.

– Pelasimme pitkään ilman maaleja. Nyt teimme kaksi maalia ja saimme luotua noiden lisäksi muutaman erittäin hyvän paikan. Tuo on merkki hyökkäyspelin parantumisesta ja se nostaa varmasti pelaajien itseluottamusta, tietää Kuqi.

Se mitä Kuqi kaipaa Interin pelaamiseen, on kurinalaisuus niillä hetkillä, kun peli ei rullaa ihan omien halujen mukaisesti.

– Emme pysty kontrolloimaan koko peliä 90 minuuttia. Siihen ei pysty kukaan joukkue. Silloin kun asiat eivät suju, niin meidän pitää vain kurinalaisemmin pystyä organisoimaan itsemme. Mikäli saamme tuon asian toiminaan paremmin huomenna, olemme hyvällä tiellä, sanoo Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna Kemissä varmuudella vammojen takia Henrik Moisander, Adama Tamboura, Pape Sow, Petros Kanakoudis, Philip Njoku ja Oskari Qvick. Muuten miehistö on terveenä otteluun.

Veikkausliigan ottelu PS Kemi-Inter pelataan siis huomenna lauantaina Kemin Sauvosaaressa alkaen kello 16.00.