18.6.2016

Otteluennakko: KuPS-FC Inter

Interin Veikkausliigaottelut jatkuvat huomenna sunnuntaina Kuopiossa KuPS:n vieraana. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Väinölänniemen stadionilla alkaen tuttuun tapaan kello 18.30.

Inter pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Joukkueella on alla henkisesti tärkeä kotivoitto HIFK:sta ja hyvin onnistunut harjoitusviikko. Tämä miellyttää myös joukkueen valmentajaa Jami Walleniusta.

– HIFK-voitto oli tärkeä. Olemme tehneet hyvin töitä päivittäin ja saimme siitä vihdoin palkinnon. Meillä on takana nyt myös hyvä treeniviikko, joten hyvillä mielen voimme matkustaa Kuopioon, sanoo Wallenius.

Sunnuntainen KuPS-Inter –ottelu pelataan Magnun Areenan tekonurmen sijaan perinteisellä Väinölänniemen Stadionilla, jossa alustana on luonnonnurmi. Tämä sopii Interille Walleniuksen mukaan hyvin.

– Magnum Areenan pinta oli jo huonossa kunnossa. Harjoittelemme ja pelaamme omat kotiottelumme nurmella, joten ”Vänärin” nurmi sopii meille varmasti hyvin, toteaa Wallenius.

Inter on kohdannut KuPS:n kerran tällä kaudella. Huhtikuussa Veritas Stadionilla pelatussa ottelussa Inter oli vahvempi 3-1 lukemin. Tuon otteluun tulokseen on kuitenkin turha tuudittautua, sillä KuPS on petrannut omaan pelaamistaan merkittävästi tuon jälkeen.

– Teimme maalimme aivan lopussa melko tapahtumaköyhän 80 minuuttisen jälkeen. KuPS on ollut vahva viime otteluissa, vaikka he hävisivätkin HJK:lle Suomen Cupissa. He haluavat varmasti näyttää kotiyleisölle pystyvänsä parempaan. Meidän tehtävämme on kuitenkin lyödä kapuloita heidän rattaisiin ja jatkaa myös tuloksellisesti hyvällä tiellä, päättää Wallenius.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella vammojen takia Oskari Qvick, Henrik Moisander, Henri Lehtonen, Adama Tamboura, Guy Gnabouyou ja Pape Sow. Pelikieltoja joukkueella ei tällä hetkellä ole.

Veikkausliigaottelu KuPS-FC Inter pelataan siis huomenna sunnuntaina Kuopion Väinölänniemellä alkaen kello 18.30.