24.9.2017

Otteluennakko: JJK-FC Inter

FC Inter pelaa Veikkausliigaa jälleen huomenna maanantaina. Tällä kertaa joukkueen bussi suuntaa nokkansa kohti Jyväskylää, missä kohdataan JJK. Ottelu alkaa Harjun Stadionilla kello 18.30.

Inter kohtaa Veikkausliigan viimeisellä sijalla olevan JJK:n kolmatta kertaa tällä kaudella. Jyväskylän kettulauma on ollut Interille mieluisa vastustaja, sillä kumpikin otteluista on päättynyt Interin voittoon. Keväällä Jyväskylässä Inter voitti 2-1 ja heinäkuussa Veritas Stadionilla reilummin 4-0.

Interillä oli joukkueen edellisen ottelun jälkeen peiliin katsomisen paikka. Lahtea vastaan kotikentällä kärsitty 1-6 tappio oli rehellisesti sanottuna karmeaa katsottavaa.

Joukkueen päävalmentaja Fabrizio Piccaretan mukaan joukkueen pitää näyttää todellinen tasonsa huomenna. Italialainen vaatii kentälle ylpeyttä ja intohimoa joukkueen eteen.

– Kun häviät kotikentällä 1-6, emme voi kuin iskeä takaisin ja näyttää, että olemme parempia kuin edellinen tulos kertoo. Tästä syystä huomenna pitää ylpeyden ja intohimon tulla ennen kentällä käytettävää taktiikkaa. JJK:lla on paljon pelissä, emmekä saa mitään ilmaiseksi, korostaa Piccareta.

Interin ongelmat pelillisesti ovat olleet tällä kaudella puolustuksessa. Piccaretan mukaan tämän asian parantamiseksi on käytetty paljon aikaa harjoituskentällä.

– Olemme harjoitelleet kuluneen viikon aikana paljon oikeastaan jokaisessa pelissä toistuvaa ongelmaa, eli toimintaa heti pallonmenetyksen jälkeen. Vastustajat ovat päässeet rokottamaan näistä tilanteista liian usein tällä kaudella, myöntää Piccareta.

Piccaretan mukaan Inter saa kyllä jokaisessa ottelussa luotua tilanteita vastustajan maalille, mutta tietynlainen kurittomuus vaivaa joukkuetta siinä vaiheessa, kun pitäisi tehdä sitä näkymätöntä työtä oman maalin suojelemiseksi.

– Luomme paikkoja kyllä paikkoja, mutta niissäkin meidän pitää olla edelleen tehokkaampia. Kuten jo kuitenkin mainitsin, niin koko joukkueena meidän pitää yksinkertaisesti pystyä puolustamaan paremmin. Meidän täytyy olla yhtenäisempiä ja oikealla hetkellä myös ilkeämpiä. Tämä on kuitenkin edelleen enemmän luonne-, ja persoonallisuuskysymys, päättää Piccareta.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna pelikiellossa olevat Mika Mäkitalo ja Petros Kanakoudis. Vammojen takia sivussa ovat edelleen Kalle Kauppi ja Niko Markkula.

Veikkausliigaottelu JJK-FC Inter pelataan siis Harjun stadionilla huomenna maanantaina kello 18.30 alkaen.

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä IS Extran sekä Ruutu+:n välityksellä.