18.1.2018

Otteluennakko: Inter-EIF

Inter pelaa perjantaina Javenture Areenassa kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa, kun se kohtaa EIF:n Suomen Cupin ottelussa. Huominen ottelu alkaa kello 19.00.

EIF-ottelu aloittaa Suomen Cupin alkulohkovaiheen, missä Inter on yhdessä IFK Mariehamnin, TPS:n, Klubi 04:n ja Honka Akatemian kanssa. Lohkon voittaja etenee suoraan puolivälieriin, kakkonen puolivälieräkarsintaan, minne pääsee myös kaikkien lohkojen paras kolmanneksi sijoittunut joukkue.

Interille huominen ottelu on kolmas ns. harjoituskaudella. Kahdessa aikaisemmassa ottelussa se on voittanut Hakan joulukuussa 5-2 ja KaaPo:n viime lauantaina 4-0.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta haluaa jatkaa harjoitusotteluiden voittoputkea myös virallisissa otteluissa. Joukkueen pitää oppia voittamaan.

– Me haluamme aloittaa nämä cupin ottelun hyvin ja voittaa huomenna. Haluan, että joukkue oppii voittamaan ja niin tapahtuu vain voittamalla pelejä. Tämän täytyy olla ensimmäinen askel siinä, sanoo Piccareta.

Inter-luotsi muistuttaa myös, että tässä vaiheessa talvea peli ei ole luonnollisesti täydessä kuosissa. Tähän vaikuttavat luonnillisesti poissaolot. Kokoonpanossa olevilta pelaajilta italialainen vaatii nälkää pelin voittamiseen.

– Tämä on vasta meidän ensimmäinen virallinen ottelumme, joten en voi sanoa, että olisimme pelillisesti täysin valmiita. Meillä puuttuu joitakin pelaajia vielä, mikä vaikuttaa tekemiseen. Niiden pelaajien, jotka ovat kokoonpanossa huomenna pitää olla nälkäisiä voittamaan tämä peli, vaatii Piccareta.

Inter on urakoinut harjoituskentällä kovaan tahtiin joulu- ja tammikuussa. Meininki treenikentällä on miellyttänyt Piccaretan silmää. Hän toivoo, että samaa tekemistä nähdään huomenna Javenture Areenalla.

– Haluan nähdä kentällä samaa henkeä ja tahtotilaa, mitä harjoituksissa. Virheitä nähdään varmasti ja hyväksyn ne, mutta alle 100% sitoutumista en hyväksy pelaajiltani missään nimessä, painottaa Inter-luotsi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna vammojen tai sairastelun takia Niko Markkula, Lucas Garcia, Tero Mäntylä, Niilo Mäenpää ja Lassi Viholainen.

Suomen Cupin ottelu Interin ja EIF:n välillä pelataan Javenture Areenalla kello 19.00. Ovet avataan klo 18.15 ja hallin yleisökapasiteetti on ottelussa noin 300 katsojaa.

Paikalla on buffet, jonka tuotot menevät FC Interin junioritoiminnan hyväksi. Buffetissa maksuvälineenä käy vain käteinen.

Lippujen hinnat FC Inter – EIF –ottelussa:

– aikuiset 10 €
– opiskelijat ja eläkeläiset 8 €
– lapset (7-16-vuotiaat) 5 €
– kausikortin ostaneille 5 €

Liput ovat myynnissä ennen ottelun alkua Javenture-Areenalla.