21.9.2018

Otteluennakko: Ilves-FC Inter

Ilves-FC Inter
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
Ilves-FC Inter 1-1
FC Inter-Ilves 0-1

2017
FC Inter-Ilves 2-2

FC Inter hakee paluuta voittojen makuun Veikkausliigassa huomenna Tampereella. Ottelu Ilveksen vieraana alkaa Tammelan Stadionilla kello 17.00.

Huomista ottelua isännöivä tamperelaisjoukkue on vielä pronssimitalitaistelussa mukana. Se vaatii Jarkko Wissin suojateilta voittoja, sillä matkaa kolmantena olevaan Honkaan on neljä pistettä.

Interin päävalmentaja John Allen antaa kehut Ilveksen virkaveljelleen hyvin tehdystä työstä joukkueensa kanssa tällä kaudella.

– Jarkko Wiss on tehnyt jälleen hyvää työtä joukkueensa kanssa. He ovat olleet hyvässä vireessä viime aikoina ja ovat sen asioista mitalitaistelussa mukana, kehuu Allen.

Interin loppukauden tavoite on varmistaa lopullisesti sarjapaikka ja yrittää saavuttaa kuudes sija, joka toisi joukkueelle ensi kaudeksi yhden ylimääräisen kotiottelun. Allen myöntää lauantain ottelun tärkeyden kummallekin joukkueelle.

– Me tarvitsemme vielä pisteitä, jotta voimme olla täysin varmoja sarjapaikastamme. Meillä on myös mahdollisuudet nousta kuudennelle sijalla, mutta siihen tarvitsemme voittoja. Myös Ilves on pakkovoiton edessä, mikäli haluavat nousta mitaleille. Tässä mielessä huomenna on iso peli tulossa. Kumpikaan ei halua menettää pisteitä, pohtii Allen.

Huomiseen otteluun Interin tavoite on selvä. Joukkue hakee paluuta takaisin voittojen makuun. Edellisen kerran se on onnistunut ottamaan kolme pistettä elokuun alussa IFK Mariehamnia vastaan pelatusta ottelusta. Tuon ottelun jälkeen se on pelannut kuusi ottelua ilman voittoa. Kuudesta ottelusta kolme on päättynyt tasapeliin ja kolmesti Inter on poistunut kentältä tappio niskassaan.

– Meidän vireemme viimeisen kuuden ottelun aikana ei ole ollut sitä, mitä haluamme. Puolustus on toiminut hyvin, mutta pallollinen pelaamisemme on ollut välillä jopa tuskaa. Tämä on tietysti pettymys myös minulle, mutta koko ajan pyrimme kehittämään hyökkäyspelaamistamme harjoituksissa, valottaa Allen.

Interin kokoonpanosta ovat huomenna sivussa pelikieltoaan sovittavat Timo Furuholm (kaksi ottelua) ja Arttu Hoskonen. Myös Kaan Kairinen kärsii pienestä vammasta, eikä ole mukana. Tämä antaa Inter-luotsin mukaan myös muille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan Veikkausliigatasolla.

– Meillä puuttuu normaalisti avauksessa pelaavia pelaajia huomenna kokoonpanosta. Tämä kuitenkin kuuluu lajiin ja nyt muilla pelaajilla on paikka näyttää, miten he pärjäävät Veikkausliigatasolla, päättää Allen.

Veikkausliigan ottelu Ilves-FC Inter pelataan siis Tammelan Stadionilla lauantaina alkaen kello 17.00.