17.2.2018

Otteluennakko: IFK Mariehamn-Inter

Suomen Cup jatkuu huomenna sunnuntaina Interin osalta vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Joukkueiden välinen taisto pelataan Eckerö Hallenissa, Eckerössa kello 18.00.

Huominen ottelu on Interin alkulohkon kärkikamppailu ja mikäli se mielii taistella alkulohkon voitosta ja suorasta paikasta puolivälieriin, on joukkue melkeinpä pakkovoiton edessä. Tappioon joukkueelle ei ainakaan ole varaa.

IFK on voittanut kolmesta pelaamastaan alkulohkon ottelusta kaksi ja pelannut yhden tasan. Seitsemällä pisteellä joukkue on taulukossa yhden ottelun vähemmän pelannutta Interiä kolme pistettä edellä.

– IFK:n hyvät otteet eivät ole minulle yllätys. Heitä vastaan ei ole koskaan helppo pelata. Tällä kaudelle he ovat uudistaneet joukkuetta, mutta joukkueen taso on pysynyt korkeana myös hankintojen jälkeen, kuvailee Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta joukkuetta.

Viime kaudella puolustuksen kanssa välillä vaikeuksissa ollut Inter on onnistunut pitämään nollan molemmissa pelatuissa ottelussa. Piccareta toivookin saman joukkueen eteen pelaamisen jatkuvan myös huomenna.

– TPS-ottelun toinen jakso oli meille haasteellinen ja sitä samaa taisteluhenkeä haluan nähdä joukkueelta myös huomenna. Toisaalta TPS-peli jätti toivomisen varaa pallollisen pelaamisen suhteen. Tähän toivon parannusta myös huomenna. Joukkueelle on kaikki edellytykset hyvää puolustuspelaamiseen Pelirohkeutta pitää löytyä, eikä virheitä saa pelätä, korostaa Piccareta.

Interin pelaajista ja osa valmentajistakin on taistellut kuluneen viikon aikana flunssaa vastaa. Pahimmillaan sivusta harjoitusvahvuudesta on ollut kuumeilun takia peräti yhdeksän pelaajaa. Kun tähän lisätään vielä kolhujen takia sivussa olevat Niko Markkula, Albion Ademi ja Yoonis Muse, on meno treeneissä ollut normaalista poikkeavaa.

Huomisesta ottelusta ovat lopulta sivussa Markkulan, Ademin ja Musen lisäksi pelikieltoaan sovittava Teemu Penninkangas, Niilo Mäenpää, Mika Mäkitalo, Elias Mastokangas, Joona Järvistö ja Lassi Viholainen.

Inter-luotsi ei halua vetäytyä sairastelujen taakse ennen huomista ottelua. Luottoa löytyy joukkueen jokaiselle pelaajalle.

– Meillä on ollut omat haasteemme tämän viikon aikana. Tämä antaa kuitenkin nyt muille paikan näyttää osaamistaan. Jokainen pelaaja meidän joukkueessa on tärkeä ja luotan jokaisen osaamiseen kentällä, päättää Piccareta.

Suomen Cupin ottelu IFK Mariehamn-Inter pelataan siis huomenna sunnuntaina kello 18.00 Eckerö Hallenissa Ahvenanmaalla.