1.9.2018

Otteluennakko: HJK-FC Inter

HJK-FC Inter
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
HJK-FC Inter 3-0
FC Inter-HJK 0-0

2017
FC Inter-HJK 1-3

FC Inter matkustaa sunnuntaina Veikkausliigan kärkipaikkaa hallussaan pitävän HJK:n vieraaksi. Ottelu Telia 5G Areenalla alkaa kello 18.30.

Huominen ottelu on kolmas ottelu Interin ja HJK:n välillä tällä kaudella. Veikkausliigassa HJK on voittanut yhden ja kerran on pelattu tasan. Kohtaamisista merkityksellisimmän, eli Suomen Cupin finaalin vei nimiinsä Inter, Mikko Kuninkaan maalilla toukokuussa.

Vierasottelu HJK:ta vastaan on Veikkausliigassa haaste kenelle tahansa sarjan joukkueista. Tämän myöntää myös Interin päävalmentaja John Allen.

– Tosi kova matsi on edessä huomenna. HJK vieraissa on tosi kova haaste meille, sanoo Allen.

Inter on Allenin ja hänen valmennustiiminsä kanssa saanut Interin joukkueen pelin kulkemaan varsinkin puolustussuuntaan. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden. Kolmessa viimeisessä ottelussa joukkueen maalinteko on ollut sitä vastoin vaikeaa.

– Puolustus on meillä toiminut hyvin, mutta hyökkäyspelaamisessa on ollut omat haasteensa viime otteluissa. Olemme pelanneet kolme edellistä peliä tekemättä maaliakaan. Siihen pyrimme saamaan muutoksen jo huomenna, painottaa Allen.

Allenin mukaan Interin hyökkäyspelaamisessa viime otteluissa on mättänyt monta asiaa. Kuluneen viikon harjoituksissa painopiste on hänen mukaansa ollut juuri pallollisessa pelaamisessa.

– Pelin avaaminen, pallon hallinta ja murtautumisvaihe, niissä kaikissa on meillä parannettavaa. Näihin asioihin on kiinnitetty viikolla harjoituksissa, toteaa Allen.

Inter voi Allenin mukaan ammentaa luottamusta huomiseen vierasotteluun nimenomaan Suomen Cupin voitosta, vaikka siitä aikaa jo onkin.

– Lähdemme hakemaan huomenna hyvää tulosta. Näytimme Suomen Cupin finaalissa pystyvämme siihen. Olemme hyvässä vireessä ja se antaa uskoa ja luottoa huomiseen, päättää Allen.

Interin riviestä ovat sivussa varmuudella huomenna pelikieltoaan kaksi seuraavaa ottelua sovittava Julian Guevara sekä vammojen takia Tatu Varmanen sekä Arttu Hoskonen, joka kärsii lievästä takareisivammasta.

Veikkausliigan ottelu HJK-FC Inter pelataan siis huomenna sunnuntaina Telia 5G Areenalla