15.5.2016

Otteluennakko: HJK-FC Inter

Veikkausliiga jatkuu Interin osalta huomenna maanantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi. Sonera Stadiumilla pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

Interin viime ottelut eivät ole sujuneet Veikkausliigassa hyvin. Viiden tappiottoman ottelun jälkeen joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä ottelua.

Interin päävalmentaja Job Dragtsman mukaan syyt Interin konttaukseen viime otteluissa ovat tiedossa.

– Emme ole pelanneet viime otteluissa tarpeeksi hyvin. Varsinkin hyökkäyspelaaminen on ollut meillä tehotonta. Olemme ehkä pitäneet palloa, mutta mitään hyötyä siitä ei meille ole rehellisesti sanottuna ollut näkee Dragtsma.

Vaikka Interin suurimmat ongelmat otteluissa ovat olleet hyökkäyspelaamisessa, korostaa Dragtsma samaan hengenvetoon myös hyvän puolustuspelaamisen merkitystä. Se luo hänen mukaansa pohjan myös hyökkäämiselle.

– Meidän pitää pystyä puolustamaan aluksi organisoidusti koko joukkueen voimin. Siitä pystymme rakentamaan sitten myös hyökkäyspeliämme vaarallisemmaksi, korostaa Dragtsma.

Interin vierailut HJK:ta vastaan olivat vuosia melko yksipuolisia varsinkin vieraskentällä. Viime kaudella Dragtsman suojatit onnistuivat vihdoin voittamaan HJK:n vuosien tauon jälkeen myös Helsingissä. Tämä antaa varmasti luottoa myös huomiseen otteluun.

– HJK on aloittanut kauden vahvasti. Sarjan ykköspaikka on tästä hyvä merkki. Voittamattomia he eivät kuitenkaan ole. Hyvällä pelillä meillä on varmasti mahdollisuudet myös voittoon asti. Onnistuimme täällä viime kaudella hyvin ja sama on tavoitteena myös nyt, päättää Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella huomisesta HJK-ottelusta vammojen takia maalivahti Henrik Moisander, Pape Sow, Adama Tamboura, Oskari Qvick ja Philip Njoku.

Veikkausliigaottelu HJK-Inter pelataan siis huomenna maanantaina Sonera Stadiumilla Helsingin Töölössä alkaen kello 18.30.