22.2.2019

Otteluennakko: HIFK – FC Inter

Ykkösestä suoran nousun sarjan päätöskierroksella viime vuonna varmistanut punapaitainen joukkue on tehnyt lukuisia pelaajahankintoja talven aikana valmistautuessaan jälleen pääsarjajalkapalloon. Heistä Interistä tuttuja ovat viimeksi Intiassa pelannut hyökkääjä Njazi Kuqi ja vielä viime kaudella Turussa pelannut toppari Tero Mäntylä. Muita Veikkausliigasta varsin tuttuja hankintoja helsinkiläisten riveissä ovat Xhevdet Gela, Joel Mattsson, Hannu Patronen ja Hassan Sesay. Sen sijaan Ykkösessä suuressa vastuussa olleita Tommi Jyryä, Jarkko Lahdenmäkeä ja Pekka Sihvolaa ei ole enää tänä vuonna HIFK-paidassa nähty.

Viime vuonna HIFK:n päävalmentajana toiminut Teemu Kankkunen jatkaa HIFK-valmennuksessa tänäkin vuonna, mutta päävastuuseen seura on nimennyt takavuosina pääsarjan Sandefjordia kotimaassaan Norjassa valmentaneen Tor Thodesenin. Myös HIFK:n taustaryhmässä on tänä vuonna Interistä tuttuja nimiä, sillä joukkueenjohtaja Olli Orvasto on Interin entinen juniorivalmentaja ja fysiikkavalmennuksesta HIFK:ssa vastuussa oleva Risto-Matti Toivonen puolestaan kuului vielä viime vuonna Interin fysioterapeuttiryhmään.

Tuloksellisesti HIFK:n Suomen Cup on alkanut kehnosti, sillä joukkue on hävinnyt ottelunsa niin HJK:lle, FC Lahdelle kuin Hongallekin. Jokaista ottelua yhdistää kuitenkin vain yhden maalin ero voittajan hyväksi. Myös FC Interin päävalmentaja José Riveiro odottaa kaikkea muuta kuin helppoa ottelua.

– Tuloksia ei voi vielä tässä vaiheessa kautta tuijottaa liikaa. Heillä on vaihtunut paljon pelaajia viime kaudesta, joten tulokset eivät välttämättä ole heti toivottuja. Meidän valmistautumisemme kannalta heidän aiemmilla tuloksilla ei myöskään ole merkitystä. Tappioiden jälkeen uskon lisäksi heidän olevan vaarallisempi joukkue nyt kuin muutama viikko sitten, Riveiro kertoo.

FC Interin oma alku Suomen Cupissa sai tulosten valossa kolauksen viime lauantaina, kun FC Lahti vei pisteet mukanaan Kupittaalta 1-2 -lukemin. Tappiosta huolimatta Riveiro näki ottelun sekä opettavaisena, että onnistumisia tuoneena tapahtumana.

– Pelasimme melko hyvän pelin ja minusta hallitsimme peliä suunnitelmamme mukaisesti, mutta jalkapallo on maalintekopeli ja tällaista voi tapahtua. Muutamissa yksityiskohdissa olimme väärässä ja Lahti ei antanut näitä virheitä anteeksi meille. Esimerkiksi IFK Mariehamnia vastaan saimme paremman tuloksen, mutta suorituksemme oli Lahti-pelissä parempi. Identiteettimme rakentamisen kannalta Lahti-peli oli kuitenkin askel eteenpäin ja meidän täytyy oppia tappioon johtaneista asioista, päävalmentaja toteaa.

FC Interillä on jälleen huomenna mahdollisuus voitolla varmistaa jatkopaikka Suomen Cupissa. Espanjalaisvalmentajan mukaan pelin sisällä joukkueella on kuitenkin myös muita tavoitteita voiton lisäksi.

– Jatkopaikka on tietenkin tavoitteena huomisessa ottelussa, mutta haluamme myös jatkuvuutta viikon takaisen ottelun hyville asioille. Helppoa se ei kuitenkaan ole, koska pelkästään halliolosuhteissa pelaaminen tekee otteluista erilaisia ja minusta myös tasoittaa eroja joukkueiden välillä. Pienet yksityiskohdat, kuten transitiot, erikoistilanteet ja oman maalin lähellä puolustamisen taso määrittävät voittajan, Riveiro arvelee.

Joukkueen poissaolotilanne on elänyt viikon mittaan jonkin verran. Ennen perjantain viimeistelyharjoituksia tilanne näyttää kuitenkin melko hyvältä ja reilun kuukauden poissa ollut Mika Ojala tekee José Riveiron mukaan paluun kokoonpanoon jo huomenna.

– Joona Järvistö ja Mika Ojala ovat jälleen kokoonpanolistalla huomisessa ottelussa. Timo Furuholm on lähellä paluuta, mutta huomisessa ottelussa uutena pelaajana poissa on Hanson Boakai. Lisäksi Albion Ademi ja Elias Mastokangas ovat poissa pidempään, Riveiro luettelee.

Etkö pääse paikalle?

Ruutu+ näyttää suorina lähetyksinä kaikki Veikkausliiga- ja Ykkösen joukkueiden Suomen Cupin ottelut.

Katso HIFK – FC Inter -ottelu täältä: https://www.ruutu.fi/stream/3352490

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti (Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)

Eero Tamminen ennakoi huomista ottelua InterTV:n haastattelussa: