26.5.2017

Otteluennakko: HIFK-FC Inter

Veikkausliigan toukokuun lopun perinteiset härkäviikot jatkuvat Interin osalta huomenna lauantaina vierasottelulla HIFK:n vieraana. Ottelu alkaa Telia 5G-Areenalla iltapäivällä kello 15.00.

Lauantain kotijoukkue HIFK on ollut alkukauden otteluissa Veikkausliigan tasapeliautomaatti. Joukkue on tasannut pisteet viisi kertaa kahdeksasta ottelusta. Voittoja Antti Muurisen valmentama ryhmä on saavuttanut yhden. Tappion he ovat kärsineet kahdesti.

Huominen ottelu on Interille tärkeä. Joukkue haluaa heikon PS Kemi-ottelun jälkeen palata omalle tasolleen.

– Tasaisuus tai oikeastaan sen puute on ollut meidän ongelma. Hyvää esitystä on seurannut liian monta kertaa heikko esitys. Nyt tavoitteena on saada pelaaminen sille tasolle, mikä on meille ominaista ja pitää se siellä, sanoo joukkueen päävalmentaja Kuqi.

Muurisen joukkue on Kuqille tuttu, onhan heillä riveissään mm. Mikael Forssell ja Mika Värynen, jotka ovat pelanneet yhdessä Shefkin kanssa. Kuqilla on ollut myös valmennussuhde joidenkin HIFK-pelaajien kanssa.

– Kyllä joukkue ja sen pelaajat ovat tuttuja. HIFK:lla on joukkueessa hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tiukka matsi on varmasti jälleen edessä, ennakoi Kuqi.

Interin edellisessä ottelussa ongelmia aiheutti maalinteko. Joukkueella oli saumat paikkojen perusteella mennä ottelussa menojaan jo alussa, mutta viimeistely oli luokatonta. Tähän Kuqi toivoo muutosta huomiseen otteluun.

– Loimme edellisessä pelissä Kemiä vastaan paljon tilanteita, mutta hukkasimme ne. Huomenna pystymme varmasti pääsemään paikoille. Nyt niissä tilanteissa pitää olla huolellisempi ja päättäväisempi, korostaa Kuqi.

Interin kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa Kevin Mombilo ja itsensä torstain harjoituksissa loukannut Guy Gnabouyou. Kaksi edellistä peliä sivussa ollut Julien Faubert palaa sen sijaan joukkueen kokoonpanoon.

Veikkausliigaottelu HIFK-FC Inter pelataan siis huomenna lauantaina Telia 5G-Areenalla alkaen kello 15.00.