6.7.2018

Otteluennakko: FC Lahti-FC Inter

FC Lahti-FC Inter
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2017
FC Inter-FC Lahti 1-6
FC Lahti-FC Inter 1-0
FC Inter-FC Lahti 0-0

FC Inter pelaa kolmannen Veikkausliigaottelun viikon sisään huomenna Lahdessa. Legendaarisella Kisapuiston kentällä FC Lahtea vastaan pelattava ottelu alkaa kello 19.00.

Kotijoukkue FC Lahti löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä viidenneltä sijalta. Pisteitä joukkue on kerännyt 17 pelaamastaan ottelusta 27, mikä on kymmen Interiä enemmän. Lahtelaisia on ollut vaikea voittaa, sillä tappiota he ovat kärsineet tällä kaudella vain kaksi.

Päävalmentaja John Allen tiedostaa Lahden vahvuuden kollektiivina. Tästä huolimatta britti-luotsin usko omiin on korkealla.

– Kisapuisto ei ole vieraille helppo paikka. Lahti on ollut vaikeasti voitettava ryhmä tällä kaudella. Heillä on vain kaksi tappiota. Meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet huomenna. Pelimme on parantunut paljon viime aikoina, toteaa Allen.

Inter on viime otteluissa pystynyt tasapainoisempaan peliin, kuin ehkä aikaisemmin tällä kaudella. Ottelut Ilvestä ja KuPS:aa vastaan ovat olleet tasaisia. Päävalmentaja Allenin mukaan näiden pelien kääntäminen voitoksi oli lopulta pienestä kiinni.

– Pelaaminen puolustussuuntaan on parantunut kahdessa edellisessä ottelussa. Nuo ottelut ovat olleet tasaisia ja olisivat voineet kääntyä ihan hyvin myös meidän eduksi. Nämä ovat lopulta pieniä asioita, mitä meidän täytyy pyrkiä tekemään vain huolellisemmin sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, painottaa Allen.

Lauantain ottelu on molemmille joukkueille kolmas ottelu viikon sisään. Inter pääsee otteluun siinä mielessä hyvästä tilanteesta, että loukkaantumisen takia sivussa kokoonpanosta on vain maalivahti Henrik Moisander. Pelaajien rasitusten tasaamiseksi Allen lupaa kierrätystä huomiseen kokoonpanoon.

– Huominen ottelu on kolmas peli viikon sisään. Osa pelaajista on pelannut paljon tällä kaudella, joten kierrätystä on luvassa. Haluan kentälle ns. tuoreita pelaajia. Tästä on varmasti hyötyä meille, päättää Allen.

Veikkausliigaottelu FC Lahti-FC Inter pelataan siis huomenna lauantaina Lahden Kisapuistossa alkaen kello 19.00.