12.9.2018

Otteluennakko: FC Inter-VPS

FC Inter-VPS
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä ottelua Veikkausliigassa:

2018
FC Inter-VPS 1-3
VPS-FC Inter 2-0

2017
VPS-FC Inter 2-2

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen huomenna torstaina viidellä ottelulla. Inter saa omaan otteluunsa vastaansa Veritas Stadionille Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa kello 18.30.

Torstaina Turkuun vierailulle saapuva VPS on ollut Interille tällä kaudella vielä ylittämätön este. Keväällä Vaasassa Vepsu voitti ottelun 2-0 ja heinäkuussa Veritas Stadionilla lopputulos oli vieraille 1-3.

Kovan kesävireen seurauksena itsensä hetkellisesti jopa mitalitaistoon nostaneella Interillä ovat viimeiset neljä ottelua menneet ilman tehtyä maalia. Edellisestä voitto-ottelusta on aikaa myös saman verran.

Joukkueen päävalmentaja John Allen haluaa ottaa huomisesta lähtien uuden suunnan loppukauden otteluihin.

– Haluamme kääntää kurssin parempaan. Emme ole voittaneet neljään otteluun ja myös tehtyjen maalien määrä noissa otteluissa näyttää nollaa. Se ei ole tietenkään hyvä merkki, mutta luotto huomiseen otteluun lähdettäessä on kova, sanoo Allen.

Inter-luotsin mukaan maaottelutauon aikana harjoituskentällä fokus on ollut nimenomaan hyökkäyspelaamisessa.

Olemme harjoitelleet viimeisen viikon aikana paljon hyökkäyspelaamista. Toivottavasti tämä näkyy myös kentällä huomenna, sanoo Allen.

Oman haasteen huomiseen otteluun tuo Allenin mukaan runsas poissaolijoiden joukko.

– Meillä on huomenna pelaajia sivussa erinäisten syiden takia paljon. Daniel Kamy ja Julian Guevara ovat pelikiellossa. Heidän lisäksi Kaan Kairinen ja Albion Ademi pelasivat tiistaina maajoukkueiden mukana. Voi olla, että he saattavat olla vaihtopelaajien joukossa huomenna. Tämän lisäksi Mikko Kuningas on ollut flunssassa muutaman päivän ja palasi harjoituksiin tänään. Tatu Varmanen on vamman jälkeen vasta aloittanut harjoittelun joukkueen mukana, eikä hän ole vielä käytettävissä. Tänään myös Mika Mäkitalo kärsi lievästä kuumeesta ja on mahdollista, ettei hän ole mukana huomenna, kuten ei myöskään Abdoulie Mansally, listaa Allen.

Allenin mukaan tämä antaa mahdollisuuden Interin nuorisokaartille näyttää osaamistaan huomisessa ottelussa.

– Olemme nostaneet A-junioreista pelaajia harjoitusryhmään. Matias Lahti ja Ansu Sherrif on nostettu sinne pysyvästi ja myös muita pelaajia on nähty harjoituksissa tällä viikolla. Nyt he saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan jopa avauskokoonpanossa asti, toteaa Allen.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-VPS pelataan siis huomenna torstaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.