15.6.2018

Otteluennakko: FC Inter-VPS

FC Inter-VPS
Otteluennakko

Joukkueiden väliset kolme edellistä Veikkausliigaottelua

2018
VPS-FC Inter 2-0

2017
VPS-FC Inter 2-0
VPS-FC Inter 3-2

FC Inter pelaa Veikkausliigaa jälleen huomenna lauantaina Veritas Stadionilla. Ottelu Vaasan Palloseuraa vastaan alkaa kello 18.30.

Inter lähtee otteluun positiivisessa mielessä uudesta tilanteesta. Alla on kaksi voitettua Veikkausliigaottelua ensimmäistä kertaa sitten kevään 2016. Tämä asia saatiin pois kummittelemasta tiistaina PS Kemi-voiton myötä.

Kauden ensimmäisen kotivoiton merkityksen alleviivaa myös Interin päävalmentaja John Allen. Hän toivoo, myös että hyvät tulokset tuovat lisää yleisöä Interin otteluihin.

– Voitto teki totta kai henkisesti hyvää koko joukkueelle. Ottelussa oli paikalla paljon yleisöä myös. Toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi paikalle myös huomenna. Heistä on meille iso apu, toivoo Allen.

Interin vieraaksi lauantaina saapuva VPS on pelannut kuusi ottelua ilman voittoa. Sarjataulukossa joukkueet ovat samoissa pisteissä. Joukkueen pelilliset vahvuudet ovat Inter-luotsin tiedossa.

– VPS pelaa sekä teknisesti että taktisesti hyvää jalkapalloa. Olemme käyneet heidän pelaamistaan läpi harjoituksissa ja pyrkineet luomaan sopivan taktiikan siihen, valottaa Allen.

Interin ottelu PS Kemiä vastaan sujui hyvin varsinkin puolustussuuntaan. VPS-otteluun Allen vaatii joukkueelta vähintään samaa. Hyökkäyspelaamisessa on sen sijaan parannettavaa.

– Puolustimme edellisessä pelissä hyvin. Parannettavaa jäi sitä vastoin hyökkäyspelaamisessa. Haluamme, että pystymme hyökkäämään paremmin joukkueena ja luomaan tilanteita myös yksilötaidon avulla, sanoo Allen.

Inter pääsee peliin hyvistä lähtökohdista. Vammojen takia kokoonpanosta ovat sivussa ainoastaan Niko Markkula ja Yoonis Muse. Muilta osin joukkue on täysin terveenä.

Veikkausliigan ottelu FC Inter-VPS pelataan siis lauantaina Veritas Stadionilla kello 18.30.