11.5.2017

Otteluennakko: FC Inter – VPS

Inter pelaa huomenna perjantaina Veikkausliigaan pienen tauon jälkeen kotikentällä Veritas Stadionilla. Kello 18.30 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.

Vierasjoukkue VPS aloitti kauden hapuillen, häviämällä kaksi ensimmäistä otteluaan reilusti. Sen jälkeen joukkue on piristynyt ja pelannut neljä edellistä ottelua ilman tappiota. Kovimman päänahan vaasalaiset saavuttivat edellisessä ottelussaan, voittamalla HJK:n kotonaan 2-1.

Jos VPS on ollut hyvässä vireessä, niin samaa voi sanoa myös Interistä. Joukkue palasi takaisin voittokantaan edellisessä ottelussaan Jyväskylässä. Tuo ottelu oli kolmas peräkkäinen, missä joukkue onnistui nousemaan pisteille oltuaan tappioasemassa.

– Emme ole tehneet asioita meille itselle helpoksi. Joukkue on näyttänyt kuitenkin luonnetta, kun se on pystynyt nousemaan tappioasemasta tasoihin tai voittoon, kuten teimme JJK-ottelussa, kehuu päävalmentaja Shefki Kuqi ryhmäänsä.

Inter ja VPS kohtasivat toisensa maaliskuussa Suomen Cupin ottelussa, minkä Inter vei nimiinsä 2-0. Tuo ottelu oli tasainen, kunnes Inter marssi siinä voittoon. Tiukkaa vääntöä Kuqi odottaa myös huomenna.

– VPS on näyttänyt vaarallisuutensa. Voitto HJK:sta kertoo heistä paljon. Tiukka peli on varmasti tulossa ja meidän pitää onnistua, hyvin jos haluamme pelistä hyvän tuloksen, sanoo Kuqi.

Inter pääsee peliin käytännössä parhaalla mahdollisella miehistöllä. Valmennusjohdolla on siis paljon vaihtoehtoja, ketä heittää avauskokoonpanoon.

– Tilanne pelaajien suhteen on hyvä. Meillä on vihdoin lähes koko ryhmä käytössä. Kilpailu pelipaikoista on kova ja se näkyy päivittäisessä tekemisessä harjoituskentällä. Tämä tietää hyvää myös huomista ajatellen, päättää Kuqi.

Vammojen takia huomisesta ottelusta on sivussa vain Kevin Mombilo. Kalle Kauppi ja Arttu Hoskonen harjoittelevat jo täysipainoisesti, mutta kentällä heitä tuskin vielä nähdään.

Veikkausliigaottelu Inter-VPS pelataan siis huomenna perjantaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.