10.3.2017

Otteluennakko: FC Inter-VPS

Inter taistelee Suomen Cupin puolivälieräpaikasta huomenna lauantaina Kupittaalla, minne se saa vieraakseen VPS:n. Ottelu pelataan Kupittaa 5:lla kello 12.00.

Interin vieraaksi lauantaina saapuva VPS pelasi Suomen Cupin alkulohkossa B, missä se sijoittui toiseksi FF Jaron jälkeen. Muita joukkueita lohkossa olivat SJK, FC Jazz, MuSa ja SJK/Akatemia. Pelaamistaan viidestä ottelusta VPS voitti neljä ja hävisi yhden.

Inter sijoittui omassa alkulohko D:ssa toiseksi IFK Mariehamnin jälkeen. Viidestä ottelusta se voitti kolme, pelasi kerran tasan ja hävisi lohkovoiton ratkaisseessa ottelussa niukasta IFK:lle 1-0.

Päävalmentaja Shefki Kuqin mukaan juuri tuossa tappioon päättyneessä IFK-ottelussa oli paljon hyvää, mitä hän toivoo näkevän myös lauantaina.

– Vaikka hävisimme Ahvenanmaalla, niin se peli antoi paljon uskoa tulevaan. Peli kulki mukavasti molempiin suuntiin. Pystyimme luomaan hyviä maalipaikkoja ja puolustimme hyvää joukkuetta vastaan tiivisti. Nyt pitää pystyä jatkamaan vaan samalla tavalla, sanoo Kuqi.

Vierasjoukkue VPS oli viime kauden yksi suurimmista positiivisista yllättäjistä Veikkausliigassa. Joukkueen hyvä meno on jatkunut myös talven otteluissa. Kuqin mukaan Inter voi lähteä otteluun voitto mielessä.

– VPS on hyvä lyhytsyöttöpeliä pelaava joukkue. Me lähdemme kuitenkin luottavaisena huomiseen. Meno treenikentällä on ollut hyvää ja uskon sen näkyvän myös pelissä, päättää Kuqi.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomisessa VPS-ottelussa pitkäaikaispotilaat Kalle Kauppi ja Arttu Hoskonen. Kaksikon lisäksi sivussa kokoonpanosta ovat pikku kolhujen takia Julien Faubert ja Njazi Kuqi sekä vatsatautinen Mika Mäkitalo.

Suomen Cupin puolivälieräkarsintaottelu Inter-VPS alkaa siis huomenna lauantaina kello 12.00 Kupittaalla.

Otteluun on vapaa pääsy!