25.9.2016

Otteluennakko: FC Inter-VPS

Inter Veikkausliigaottelut kotikentällä Veritas Stadionilla jatkuvat jälleen huomenna maanantaina. Vastaan kello 18.30 alkavassa ottelussa asettuu Vaasan Palloseura.

Inter ja VPS ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kaksi kertaa. Keväällä Vaasassa Kaarlenkentällä tasattiin pisteet 0-0 tuloksella, kun taas heinäkuun alussa Vepsu haki pisteet Veritas Stadionilta 2-0 voitolla. Nyt on siis revanssin paikka.

Interin otteluissa riittää loppukaudella panosta. Joukkue taistelee kynsin hampain sarjapaikasta ensi kaudelle HIFK:n kanssa. Kaksi pistettä helsinkiläisiä perässä oleva Inter tarvitsee siis voitto-otteluita kauden viidessä viimeisessä ottelussa. Tämän myöntää myös joukkueen päävalmentaja Shefki Kuqi.

– Kyllä meidän pitää pystyä voittamaan tulevia otteluita heti huomisesta lähtien. Muuten homma menee haasteelliseksi, myöntää Kuqi.

Inter voi lähteä huomiseen otteluun luottavaisin mielin, sillä joukkueen peli on kulkenut hyvin kahdessa viime ottelussa Veikkausliigan kärkijoukkueita vastaan. Voitto kotikentällä HJK:sta ja tasapeli IFK Mariehamnin vieraana antaa uskoa tulevaan.

– Olen todella iloinen siitä, että pelaaminen on mennyt parempaan suuntaan. Olemme näyttäneet kahdessa viime ottelussa tasomme sarjan kahta parasta joukkuetta vastaan. Nyt meidän pitää vain pystyä pitämään pelaamisen taso korkealla, korostaa Kuqi.

VPS on yksi Veikkausliigakauden positiivisia yllätyksiä. Joukkue on Petri Vuorisen komennossa vielä mitalitaistelussa mukana, vaikka tätä ei moni olisi ennen kauden alkua uskonut. Kuqin mukaan Interin pitääkin pystyä parhaimpaansa voittaakseen ottelun.

– VPS on ollut tasaisen vahva tällä kaudella. Eivät he turhaan ole mitalitaistelussa mukana. Tiukka ottelu on varmasti huomenna tulossa, jossa emme saa ilmaiseksi mitään. Voittoon pitää onnistua hyvin, päättää Kuqi.

Interillä ei ole huomiseen otteluun lähdettäessä pelikieltoja. Vammojen takia ovat varmuudella sivussa Pape Sow ja Oskari Qvick. Myös Kalle Kaupin ja Egzon Belican pelaaminen on vielä auki.

Veikkausliigan ottelu Inter-VPS pelataan siis huomenna maanantaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.