3.7.2016

Otteluennakko: FC Inter-VPS

Inter ja VPS kohtaavat toisensa huomenna maanantaina pelattavassa Veikkausliigaottelussa. Joukkueiden välinen kohtaaminen alkaa Veritas Stadionilla tuttuun tapaan kello 18.30.

Maanantainen ottelu on toinen joukkueiden välinen kohtaaminen tällä kaudella. Huhtikuun lopussa Vaasan Hietalahdessa pelattu ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin.

Interin huominen vastustaja VPS on ollut pienessä nosteessa ja varsinkin kotikentällä se on pystynyt ottamaan pisteitä tasaiseen tahtiin. Vieraskentällä on sen sijaan ollut vaikeampaa.

Inter sen sijaan on tuskaillut edelleen tehottomuutensa kanssa. Tämä yhdistettynä huolimattomaan puolustuspelaamiseen on maksanut pisteitä pelillisesti piristyneeseen Interiin.

Interin valmentaja Jami Walleniuksen mukaan treenikentällä on tehty hartiavoimin töitä ongelmien selättämiseksi.

– Maalintekoa on harjoiteltu treenikentällä paljon. Uskon, että tämä alkaa näkymään myös tulevissa otteluissa, sanoo Wallenius.

Inter saa huomiseen otteluun mukaan kolme edellisistä otteluista sivussa ollutta pelaajaa. Kokoonpanoon palaavat Henri Lehtonen ja maalivahdit Jukka Lehtovaara sekä Henrik Moisander. Wallenius on luonnollisesti iloinen kolmikon paluusta kokoonpanoon.

– He kaikki ovat kokeneita pelaajia. Maalivahdeista tietysti vain toinen voi pelata, mutta koko kolmikon paluu kokoonpanoon on meille tärkeää. He tuovat varmasti lisää laatua pelaamiseemme, toteaa Wallenius.

Maanantaina Veritas Stadionille vieraaksi saapuvan VPS:n vahvuudet on Inter-luotsi Walleniuksella tiedossa.

– VPS on pelannut monipuolista jalkapalloa. Heillä on varsinkin hyökkäyksessä todella nopeita pelaajia, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Tämän lisäksi vastikään joukkueeseen liittynyt Sebastian Strandvall tuo heille osaamista erikoistilanteisiin, tietää Wallenius.

Interin sijoitus sarjataulukossa on asemoitunut toistaiseksi häntäpäähän. Walleniuksen mukaan tähtäin on ylempänä.

– Sijoitus ei ole todellakaan siellä, missä sen haluaisimme olevan. Meidän pitää vain nöyrästi tehdä kaikki asiat jälleen huomenna huolellisesti, niin pääsemme varmasti taas voittojen makuun. Meidän paikkamme on ylempänä ja teemme kaikkemme, jotta myös nousemme sinne, päättää Wallenius.

Interin kokoonpanosta puuttuvat huomenna Adama Tamboura, Pape Sow, Oskari Qvick.

Veikkausliigan ottelu Inter-VPS pelataan siis huomenna maanantaina Veritas Stadionilla kello 18.30 alkaen.